Aktualno

SRAMOTA ISPOD NADVOŽNJAKA Parkirni prostor koji vapi za uređenjem

SRAMOTA ISPOD NADVOŽNJAKA Parkirni prostor koji vapi za uređenjem

Dubrovniku već godinama kronično nedostaje parkirališnih mjesta, i o tome već pjevaju i ptice na grani tako da je svaki novi prostor koji se ‘uredi’ za potrebe parkiranja dobrodošao.

Naravno, sve to prati i naplatu parkinga pa je postalo gotovo nemoguće pronaći ‘oazu’ bez naplate. Ali kad se već neki prostor stavi u funkciju parkinga te se parkirna mjesta uredno naplaćuju, trebalo bi malo promisliti i o uređenju okoliša i prilaza. Jer, priznat ćete nije dovoljno samo staviti table koje će građane i posjetitelje podsjetiti na činjenicu o plaćanju već bi bilo dobro tu i tamo pokupiti smeće oko parkinga te urediti prilaz istome. ‘Skriveno’ i od komunalaca.

Jedno od parkirališta koje vapi za uređenjem je i ono ispod nadvožnjaka na Splitskom putu, a na što su ovih dana upozorili neki naši sugrađani putem društvenih mreža. Ni sama prilazna cesta nije baš najbolja, parkirna mjesta su neoznačena, dijelovi parkirališta nisu ni asfaltirani, a smeća ima posvuda. Pa iako će mnogi reći kako ovo ‘skriveno’ parkiralište u blizini zgrade Vodovoda pretežno koriste sami građani za skoknuti obaviti kakav posao u blizini (na Dom zdravlja, Policiju na Ilijinoj glavici, ili pak u Vodovod), ne može se reći kako služi na ponos turističkom gradu kakav je Dubrovnik. Svemu tome treba dodati i kritiku jedne naše sugrađanke koja je napomenula kako je pješački izlaz na jednu stranu vijadukta zatvoren, a drugi izlaz je uz tonu sagnjelog i sasušenog bilja i smeća.

 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist