Natrag
20.6.2018 03:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

SRAMOTA ISPOD NADVOŽNJAKA Parkirni prostor koji vapi za uređenjem

9.9.2017 @ 7:50 Dulist Aktualno
4;4

Podijelite:

Dubrovniku već godinama kronično nedostaje parkirališnih mjesta, i o tome već pjevaju i ptice na grani tako da je svaki novi prostor koji se ‘uredi’ za potrebe parkiranja dobrodošao.

Naravno, sve to prati i naplatu parkinga pa je postalo gotovo nemoguće pronaći ‘oazu’ bez naplate. Ali kad se već neki prostor stavi u funkciju parkinga te se parkirna mjesta uredno naplaćuju, trebalo bi malo promisliti i o uređenju okoliša i prilaza. Jer, priznat ćete nije dovoljno samo staviti table koje će građane i posjetitelje podsjetiti na činjenicu o plaćanju već bi bilo dobro tu i tamo pokupiti smeće oko parkinga te urediti prilaz istome. ‘Skriveno’ i od komunalaca.

Jedno od parkirališta koje vapi za uređenjem je i ono ispod nadvožnjaka na Splitskom putu, a na što su ovih dana upozorili neki naši sugrađani putem društvenih mreža. Ni sama prilazna cesta nije baš najbolja, parkirna mjesta su neoznačena, dijelovi parkirališta nisu ni asfaltirani, a smeća ima posvuda. Pa iako će mnogi reći kako ovo ‘skriveno’ parkiralište u blizini zgrade Vodovoda pretežno koriste sami građani za skoknuti obaviti kakav posao u blizini (na Dom zdravlja, Policiju na Ilijinoj glavici, ili pak u Vodovod), ne može se reći kako služi na ponos turističkom gradu kakav je Dubrovnik. Svemu tome treba dodati i kritiku jedne naše sugrađanke koja je napomenula kako je pješački izlaz na jednu stranu vijadukta zatvoren, a drugi izlaz je uz tonu sagnjelog i sasušenog bilja i smeća.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana