Vaše vijesti

SRAM NAS JE JER STE IZGUBILI SRAM! Doktor Jure Burić: Evo zašto sam sa suprugom istupio iz HDZ-a

SRAM NAS JE JER STE IZGUBILI SRAM! Doktor Jure Burić: Evo zašto sam sa suprugom istupio iz HDZ-a
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Istanbul­ska konvencija izazvala je brojne polemike u javno­sti, a zbog nje je dr. Jure Burić, hrvatski liječnik i istaknuti političar, istupio je iz HDZ-a.

Prije same ratifikacije, zapi­sao nam je: ‘Volio bih da ne budem u pravu i da tu lakrdriju, a zapravo trage­diju, ne moram čekati’ te dodao kako je ‘iskreno tužan što su ga natjerali na ovaj čin’.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

‘Ja, Jure Burić liječnik i političar u mirovini i moja supruga Ljiljana Burić, ponosna hrvatska majka petoro naše djece s adresom u Dubrovniku, ne želimo biti više članovi stranke HDZ-a. Ne želimo biti vaši sustolnici, jer više niste sljedbenici njezinog osnivača, dr. Franje Tuđmana. U politiku sam došao s mjesta šefa odjela za Otorinolaringo­logiju i cervikofacijalnu kirurgiju bol­nice u Dubrovniku. Još dok je pokojni Predsjednik bio živ obnašao sam mnoge časne dužnosti u Hrvatskoj državi – naj­prije kao ratni povjerenik, jedan od šest u Hrvatskoj, za Južnu Dalmaciju, pa načelnik ratnog saniteta za isto pod­ručje, prvi župan Dubrovačko-nere­tvanski i na koncu zastupnik u Hrvat­skom Državnom Saboru – da tako se Sabor nekad zvao! Izlazimo iz stranke jer nas je sram zbog:

vaše bahatosti,
vašeg licemjerstva,
vašeg omalovažavanja,
vaše nedoslijednosti,
vašeg sluganstva,
vašeg kukavičluka,
vaše pohlepe za položajima,
vašeg odricanja od BOŽJIH zakona.

Postali ste ‘duhovni Černobil’ u hrvat­skom narodu. Sram nas je jer ste izgu­bili sram! Uporno mimo svakog razuma i pored što su se Sveti otac – Papa Fra­njo, Kaptol, Hrvatski biskupi, Hrvatski narod zajedno sa svojim sinovima uva­ženim Hrvatskim intelektualcima, čla­novima HAZU-a… Jasno odredili protiv ratifikacije istanbulske konvencije… I dalje tvrdite da je to ‘duboko kršćanski čin’ i da ste na istoj strani kao i crkva?! A ratificiranje Istanbulske konvencije s rodnom ideologijom je sotonski posao i nekršćanski čin koji vrijeđa svakog Isusovog sljedbenika i čestitog Hrvata. Uporni ste u tvrdnji da svojom ‘inter­pretacijom’ dajete sigurnost Istanbul­skoj konvenciji od neprovođenja rodne ideologije, a sami znate da je to jedan obični pamflet, pravno bezvrijedni papir kojim samo narodu mažete oči.

Uostalom, zašto se ograđivati od nečega – čega nema?! E, naše mazati nećete i zato ovim činom prestajemo biti čla­novi stranke koja nema veze s njezinim utemeljiteljem, pokojnim predsjedni­kom dr. Franjom Tuđmanom. Bog vam pamet prosvijetlio! Jednoga dana, kada s Božjom pomoći dođe čestiti Tuđma­nov sljedbenik, budemo li živi – neka računa na nas.

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist