Sport

SQUARE SLAVIO NAD PRVACIMA Napunili su i mreže i tribine

SQUARE SLAVIO NAD PRVACIMA Napunili su i mreže i tribine

U nastavku pobjedničkog niza MNK Square ovog petka slavio je nad aktualnim prvakom Hrvatske, MNK Novo Vrijeme iz Makarske, rezultatom 4 naprema 3 u ponovno prepunoj dvorani u Gospinom polju.

Novi spektakl, novi preokret i nova pobjeda! Ukratko, rezime večerašnje utakmice protiv aktualnog prvaka Hrvatske! Početak kao i protiv Splita, na semaforu je 7. minuta i 0:2! Međutim, do poluvremena preokret, a u nastavku utakmice – nova drama, no pobjedu nam je u 37. minuti osigurao Maro Đuraš!

Nakon početnog ispitivanja snaga te par udaraca sa svake strane, gosti su prvi došli do vodstva. Igrala se 5. minuta utakmice kada je Andrijašević izvrsno uposlio natrčalog Marina Musinova koji s oko 3-4 metra glavom matira Primića za 0:1! Svega minutu poslije, na semaforu je 0:2! Makarani su iz kontre stigli do povećanja prednosti zahvaljujući pogotku Mate Vukovića.

Gosti su i nakon vodstva bili konkretniji i opasniji u napadima, a do prvog pravog pokušaja Square je stigao u 11. minuti kada je na dodavanje Šulića siloviti udarac Pelea odsjeo pored desne vratnice. U 14. minuti zaprijetio je i kapetan Cvjetković, no gostujući vratar upisao je odličnu obranu. Mogli su gosti u 15. minuti do trećeg pogotka; Lucas je povukao loptu sa svoje polovice te potom prešao dva čuvara ali se bravuroznom intervnecijom istaknuo Primić!

Nakon prvih desetak minuta prvog dijela i dominacije gostiju, momčad Squarea preuzela je inicijativu i bila daleko bolja momčad na terenu. U 16. minuti Osredkar je srušio Daničića – ukupno šesti akumulirani prekršaj za goste! Pele je preuzeo ulogu izvođača te silovito pogodio iza leđa Baškovića za smanjenje (1:2)! Nakon smanjenja domaćini bilježe niz udaraca prema Baškoviću, no u 19. minuti ponovno se ukazao Pele koji je presjekao loptu na sredini terena te silovitim prizemnim udarcem pogodio za egal (2:2)! U 19. minuti Square je dobio novu šansu s deset metara, prethodno je Babić nepropisno zaustavio Đuraša, no Peleov udarac ovaj put je odsjeo tik uz stativu! Već u idućem napadu, a svega 32 sekunde prije odlaska na odmor – preokret! Daničić je prevario svog čuvara, no nakon obrane Baškovića, lopta dolazi do Pelea koji pogađa za 3:2 i erupciju na tribinama!

Gosti početkom nastavka u više navrata prijete prema Primiću (Lucas, Bajrušović, Dudu), no domaći vratar je sve pokušaje Makarana zaustavljao izvrsnim intervencijama! Nakon početnog gostujućeg pritiska, mladi Perić opravdao je minute provedene na terenu, prikazanom borbenosti, zalaganjem ali i s dva udarca prema Baškoviću.

Teško je riječima za (o)pisati silne pokušaje, što domaće, što gostujuće momčadi, no ono što se ne smije izostaviti su obrane našeg Primića! U 35. minuti drugi žuti karton zaradio je gostujući kapetan Mate Vuković, prvotno je požutio zbog pregovora, a drugi je dobio zbog simuliranja. Niti minutu poslije, gosti su stigli do egala nakon što je Bajrušović bio precizan iz udarca s deset metara (3:3)! U 37. minuti gostima ni dva vratara ne bi pomogla nakon ‘projektila’ Mara Đuraša, neobranjivo u rašlje za 4:3!!

Točno dvije minute prije kraja aktualni prvak je zaigrao s igračem vratarom, a prvi je zaprijetio Lucas, no i ovaj put ga je nadmurio Primić! Imali su gosti još prilika, no Squareova je mreža ostala nedirnuta te je aktualni prvak upisao drugi prvenstveni poraz i to nakon 21. studenog 2018. godine!!

Ponovno je dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a velikim preokretom stigli smo do 38. prvenstvenog boda s kojim smo trećeplasiranim Vrgorcem ‘pobjegli’ 7 bodova! Makarani su nam sada na pet bodova zaostatka.

Protiv Novog Vremena Square je igrao u sastavu Primić, Cvjetković, Rezo, Kuraja, Daničić, Pele, Šulić, Darrer, Perić, Turuk, Gašpar i Đuraš.

U 18. kolu Square očekujejoš jedan derbi, pa za tjedan dana odlaze u goste zagrebačkom Futsal Dinamu koji je u ovom kolu upisao pobjedu u Osijeku rezultatom 4:3.

Izvor: MNK Square

Pročitajte još

ATLETSKI KLUB DUBROVNIK 21 medalja na prvom kolu Dalmatinske lige

Dulist

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Dulist

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist