Sport

Square ‘pregazio’ Novi Marof na makedonski pogon

Square 'pregazio' Novi Marof na makedonski pogon

Malonogometaši MNK Squarea svladali su u 1. kolu Prve HMNL momčad Novog Marofa s visokih 5:1.

Povratnik u Prvu malonogometnu ligu nakon četiri godine MNK Square susret je otvorio pokušajem Reza u 3. minuti. 'Druga' četvorka Squarea, u kojoj su zaigrala i dva ovogodišnja pojačanja iz skopskog Železareca, makedonski reprezentativci Adrian Micevski i Darko Rangotov, činila se nešto opasnijom po gol Novog Marofa od nominalno prve Squareove postave.
 
Tako je u 10. minuti nakon izvedenog kornera za 1:0 sjajno pogodio baš 28-godišnji Rangotov, a u posljednjoj minuti prvog dijela isti je igrač dodao svom sunarodnjaku Micevskom, koji puca lijevom nogom, ali ne pogađa. Tako se na poluvrijeme otišlo s minimalnom prednosti domaćeg sastava.
 
I nastavak je dobrom prilikom otvorio Square, opet je opasan bio Rezo, ali je njegov atraktivni volej završio pored vratnice. Prijete i gosti iz slobodnog udarca u 24. minuti, a s druge strane u izglednoj je prilici bio i Šimunović.
 
U istoj minuti Krunoslav Hruškar zabija za poravnanje rezultata i to nakon poveć gužve pred domaćim vratarom Primićem. Bez obzira na šok, Square nastavlja napadati. Rangotov se našao u dvije prilike, ali je bio neprecizan. Potom indirekt za Square, lopta na vrhu vratarevog prostora, ali traljavo izvedeno.
 
U 28. minuti Square uspijeva opet povesti. Opet je presudio Makedonac, ovaj put zabija 21-godišnji Adrijan Micevski, na dodavanje Rangotova iz kornera. Vidjeli smo potom u 35. minuti i stativu Squarea te potom mrtvu šansu  Mata Šimunovića.
 
Šimunović iduću prigodu nije propustio. Zabio je za 3:1 Squarea na dodavanje Daničića, igrala se 37. minuta susreta. Tri i pol minute prije kraja Novi Marof vadi vratara i ima igrača više u terenu. To stvara tek kratkotrajnu pomutnju u redovima domaćih, a u 38. minuti Šimunović zabija drugi gol za 4:1.
 
U velikoj prilici bio je potom Novi Marof, ali je vratar Primić pravovremeno uklizao. U zadnjoj minuti utakmice Rangotov zabija svoj drugi pogodak za konačnih 5:1 i prve prvoligaške bodove momčadi iz Dubrovnika.

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist