Sport

SQUARE PREDSTAVIO POJAČANJA Đuraš i Pele – garancija za napad na titulu

SQUARE PREDSTAVIO POJAČANJA Đuraš i Pele - garancija za napad na titulu

Malonogometni klub Square predstavio je u petak popodne sve novosti za predstojeću sezonu – novog predsjednika i dva pojačanja.

Na početku konferencije za medije riječ je dobio Željko Jelić, dojučerašnji predsjednik, a danas potpredsjednik kluba. Vjerni ‘tifozi’ Squarea cijene njegovu ulogu u klubu, jer ne smije se zaboraviti da je Jelić sa svojom ekipom stabilizirao klub rezultatski i financijski te uspješno brodio Prvom ligom, što je prepoznala dubrovačka publika koja je rado pohodila utakmice.

-U prethodnih pet godina od Squarea smo napravili prvoligaša, stabilan klub, natjecali smo se u završnicama prvenstva, dvaput smo bili u finalu Kupa. Bilo je to lijepih pet godina, rada i druženja sa sjajnim ljudima. Hvala svima koji su tome doprinijeli, igračima i članovima uprave, a posebno navijačima. Gdje god smo nastupali, uvijek smo igrali lijepo i časno. Nikad nismo bili u financijskim problemima, nego smo imali onoliko koliko smo se ‘pružali’. Ocjena mog rada bi bio dobar – izjavio je Jelić, prisjetivši se tom prilikom i dopredsjednika kluba Marka Marića, koji je preminuo 2017. godine.

Potom je predsjedničku palicu simbolički predao novom predsjedniku Željku Ragužu, kojem će od danas biti ‘desna ruka’.

-Želim mu dobrodošlicu i da zajedno postignemo da Square u idućim sezonama pobudi još veći interes za futsal u Dubrovniku, a i da napravimo nešto više u Prvoj ligi – poručio je Jelić svom imenjaku.

-Hvala Jeliću što je ostavio rijetko dobro organiziran klub u gradu i državi. Malo je preskroman u ocjeni svog doprinosa. Nema dugovanja prema ikome, a vidite što se dogodilo najvećim klubovima, koji su propadali zbog financijskih dubioza – rekao je Raguž o Jeliću, a potom nastavio o ambicijama kluba za njegovog predsjednikovanja.

-Futsal je moja strast, a znate da mene prosjek ne zanima. Bilo bi bahato najavljivati titule, jer nekoliko suparnika ima puno veći budžet od nas. Bit ćemo ugodno iznenađenje sezone. Pred trenerom i igračima nema imperativa, ali očekujem atrakciju, dobar nogomet. Tražim rezultat sukladno pojačanjima i kadru, kako bismo kraj sezone dočekali uzdignutih ruku – izjavio je u svojoj ‘poslanici’ Raguž, pozvavši sponzore na suradnju.

-Nijedan klub u gradu se ne može pohvaliti da ima 90 posto igrača iz vlastitog kadra, a svi sa strane su prava pojačanja. Imamo trenera mladog Antuna Bačića, najmlađi trener lige o kojem se govori u superlativima – dodao je Raguž.

-Jako sam zadovoljan. Napravili smo dobar posao s transferima, doveli smo ciljana pojačanja, a jezgra momčadi su domaći momci na čelu s kapetanom Cvjetkovićem, koji su bili ugodno iznenađenje prošle sezone. Dobili smo pivota i gol-igrača Mara Đuraša kao i ekstra igrača Brazilca Pelea. Uvjeren sam da ćemo napredovati na terenu, učiniti korak naprijed, a očekujem još više navijača. Nećemo ih razočarati – istaknuo je trener Squarea Antun Bačić.

Dodao je kako je ekipa na početku pripremu, ali i da je sklon pravim igračima prilagoditi igru.

-Želim da budu najbolji u igri koju tražim. Stil igre nećemo puno mijenjati, ali u napadačkom dijelu će porasti kvaliteta momčadi – rekao je Bačić.

-Najviše mi je drago što je ostala okosnica ekipe koja je lani iznijela težak teret. Ove smo godine nadograđeni s dva zbilja kvalitetna igrača. Ove godine očekujem iskorak u odnosu na lani. Treba zasukati rukave i raditi, krvavo trenirati, a na terenu pokazati da zaslužujemo biti u vrhu hrvatskog futsala, kao što smo bili i dosad – rekao je kapetan Squarea Hrvoje Cvjetković.

Hrvatski reprezentativac Maro Đuraš se nakon jedne sezone u Split Tommyju vratio kući. Premda je imao još jednu godinu ugovora, gazda splitskog kluba je udovoljio Đuraševoj želji, koji će ove sezone nositi dres Squarea i biti veliko pojačanje.

-Square ima dobar pomladak, a uz trenera Bačića mogu dosta napredovati. Imamo ambiciju za borbu za prvaka Hrvatske. Uz dobar rad i naporne treninge možemo ostvariti naš cilj – izjavio je Đuraš.

Leonardo Dos Santos Pele, 29-godišnji Brazilac, najzvučnije je pojačanje ‘Crveno-plavih’ za predstojeću sezonu. Seniorski nogomet igra od 2005. godine, a nakon niza brazilskih prvoligaša (Petroplis, Ibirama, Botafogo, Joinville, Floripa, Joacaba, Marreco, Guarapava), u Europi je u prošloj sezoni nastupao u španjolskoj futsal ligi za klub Cartagena. U Dubrovnik je stigao na preporuku bivšeg igrača Squarea, Mokošanina Darija Marinovića, koji također igra na iberijskom poluotoku.

-Hvala svima na lijepoj dobrodošlici. Željan sam trofeja. Budite sigurni da ću dati sve od sebe u borbi za titule. Nadam se da će ekipa dobro raditi jer samo tako možemo do titula. Volim izazove, a razgovarao sam s obitelji te se odlučio doći u Hrvatsku – rekao je Pele, koji se nije uspio sjetiti svih trofeja koje je dosad osvojio.

MNK Square će svoju premijeru u sezoni 2018./2019. imati 13. listopada u Gospinom polju protiv Vrgorca.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist