Kultura

SPUŠTEN FESTIVALSKI BARJAK Završene 65. Igre!

Spušten je festivalski barjak s čime su završene još jedne Dubrovačke ljetne igre.

Tom prigodom praizvedena je Poskočica za ljericu i simfonijski orkestar skladatelja Đela Jusića uz čije je zvuke spuštena zsatava Libertas.

Zatvaranju 65. Dubrovačkih ljetnih igara prethodio je Opera gala koncert u izvođenju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića, s vodećim svjetskim baritonom Željkom Lučićem i sopranisticom Lanom Kos.

A sve u sklopu Vip programa i u suradnji s Gradom Zagrebom.

Program koncerta u cijelosti je bio posvećen Giuseppeu Verdiju, jednom od najvećih opernih skladatelja svih vremena. Izvedeni su: uvertira opere Moć sudbine (La forza del destino), baletna glazba iz opere Macbeth, dok je bariton Željko Lučić izveo ariju Eri tu iz Krabuljnog plesa (Un ballo in maschera), O prodi miei iz Nabucca i ariju kralja iz opere Macbeth, a Lana Kos ariju Violette E strano iz Traviate. Skupa su izveli duet Madamigella Valéry također iz Traviate.

 

Donosimo fotogaleriju!

 

Pročitajte još

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA ‘Mjera’ je najbolji konceptualni pothvat

Dulist

KATE KAPURALICA Ivica Kunčević logičan je izbor u antologijskom nizu legendarne predstave

Dulist.hr

U ČAST AKADEMIKU VEKARIĆU Predstavljanje zbornika radova ‘Dubrovnik u hrvatskoj povijesti’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija