Aktualno

ŠPRLJE I KRALJ O RADOVIMA U KOMOLCU ‘Grad nije postupio na zakonom propisan način, a mi samo štitimo svoja prava’

Predstavnici tvrtki Rursus d.o.o. i PGM Ragusa d.d., Leon Šprlje i Ivan Kralj, uputili su priopćenje za javnost vezano za izjave gradonačelnika Mata Frankovića o radovima koji se izvode u Komolcu, na cesti prema pročistaču.

Tvrde kako se radovi izvode na zemljištu u najihovom vlasništvu u katastarskoj općini Komolac.
-U brojnim medijskim člancima javnosti je predstavljeno kako protupravno zaustavljamo radove i na taj način ucjenjujemo Grad bez ikakvog zakonskog uporišta, dok se potpuno zanemaruje činjenica da Grad Dubrovnik prije poduzimanja bilo kakvih radnji nije postupio na zakonom propisan način. Nekretnine na kojima se izvode radovi su u našem vlasništvu što je Gradu poznato. Netočni su navodi gradonačelnika da se radi o nerazvrstanoj cesti u vlasništvu Grada Dubrovnika jer nisu ispunjeni uvjeti propisani Zakonom o cestama – navode Šprlje i Kralj u priopćenju te dodaju kako je tek 8. rujna 2018., dakle nakon što su započeti radovi, Grad pokrenuo predradnje kojima bi se dio zemljišta u njihovom vlasništvu proglasio nerazvrstanom cestom, što proizlazi iz javnog poziva objavljenog u jednom dubrovačkom tjedniku, a zakon predviđa da bi se nešto moglo smatrati nerazvrstanom cestom mora se u postupku utvrditi, a javnim dobrom postaje pravomoćnošću uporabne dozvole.

-Iznenađeni smo istupima gradonačelnika i činjenicom da se bez ikakve obavijesti ili poziva nama kao uknjiženim vlasnicima izvode radovi jer smatramo da su se svi ovi nesporazumi mogli izbjeći jednim kratkim razgovorom prije početka izvođenja radova, a za što po našem mišljenju nije kasno ni sada. Stoga pozivamo gradonačelnika da, bez obzira na do sada izjavljeno, pokušamo dogovorno riješiti nastalu situaciju jer smatramo da se svi postupci moraju provoditi na zakonom propisani način, a čime bi se sigurno ubrzalo okončanje cijelog postupka. Naime, nismo i ne želimo biti prikazivani u javnosti kao osobe koje se protive poboljšanju uvjeta života građana Grada Dubrovnika, ali smatramo da bi u ovakvoj situaciji svatko poduzeo sve da zaštiti svoja prava. Na kraju ističemo da u ovom obraćanju ne smatramo potrebnim iznositi sve činjenice i detaljno objašnjavati pravnu proceduru i naša prava kao vlasnika nekretnina jer iskreno očekujemo de će se nakon ovog cijeli problem riješiti dogovorno – zaključuju Šprlje i Kralj.

Pročitajte još

KORČULANSKI PČELAR VLAHO KOMPARAK Od meda se može preživjeti, a od turizma živjeti. Napravio sam idealan spoj!

Barbara Đurasović

Državna matura uspješnija od prošlogodišnje, ‘palo’ 60 posto manje učenika

Dulist

NOVE MJERE Od danas u spenzu s maskom!

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija