Natrag
16.2.2019 06:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

Spriječeno krijumčarenje oko 1000 kg mandarina

9.12.2013 @ 10:41 Ana Prohaska Crna kronika

Podijelite:

Policijski službenici Postaje granične policije Metković su u zajedničkoj mješovitoj ophodnji sa policijskim službenicima BiH spriječili krijumčarenje oko 1000 kg mandarina iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu.

Nadzorom državne granice u petak, 6. prosinca oko 21,30 sati u Ulici Marka Marulića u Metković zatečena je 54-godišnja državljanka RH koja je u osobnom vozilu BiH nacionalnih oznaka prevozila oko 500 kg mandarina.

Osumnjičena je prekršajno sankcionirana sukladno odredbama Zakonika o schenegenskim granicama. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o carinskim propisima EU, mandarine su oduzete i bit će dostavljene u Carinarnicu Ploče.

U drugom je slučaju u subotu, 7. prosinca u prijepodnevnim satima u blizini mjesta Gabela polje u BiH zatečen 23-godišnji državljanin RH koji je, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, ilegalno iz RH u BiH prevezao oko 500 kg mandarina. Osumnjičeni 23-godišnjak je procesuiran od strane službenika granične policije BiH.     
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana