Natrag
16.2.2019 20:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sprema li Šuica kandidaturu?

1.5.2012 @ 10:22 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Dubravka Šuica bi, ukoliko u međuvremenu nije odustala od te ideje, do 5. svibnja u podne trebala obznaniti svoju kandidaturu za mjesto zamjenice predsjednika(ce) Hrvatske demokratske zajednice.

Naime, jučer su HDZ-ovci donijeli odluku da do 5. svibnja u podne svi članovi koji žele biti kandidati za predsjednika, zamjenika, potpredsjednike stranke i članove Predsjedništva moraju istaknuti svoje kandidature.

Kako je objasnila još uvijek aktualna predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, svi koji se do 5. svibnja u podne na taj način predstave stranci morat će, da bi postali stvarni kandidati primjerice za čelnu osobu stranke prikupiti dovoljan broj potpisa izaslanika na Izbornom saboru.

Za predsjednika ili predsjednicu je to 400 potpisa, koji se moraju predati do 19. svibnja u podne, dok će Šuica za mjesto zamjenice morati prikupiti 300 potpisa.

Na pitanje je li odustala od kandidature za zamjenicu, za duList je nakon pobjede za čelnu poziciju u dubrovačkom HDZ-u Šuica izjavila:
Nisam odustala, no potpisi se mogu prikupiti tek kad završe izbori za županijske odbore. Imam jedan potpis, i to akademika Frana Kršinića, koji je na Izbornoj skupštini za Gradski odbor izabran za izaslanika za Opći Sabor. Ako tehnički ostvarim uvjete i skupim 300 potpisa, kandidirat ću se kao znak dobre volje, bez obzira na ishod jer mislim da na tim funkcijama ne moraju uvijek biti neki iz Zagreba i neki ministri. Zašto ne bi bio netko iz takozvane provincije kao što je Dubrovnik.
 

Komentari





O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana