Grad

‘SPORTSKI’ POTHVATI U 2019. Od novog nogometnog terena do prvog muzeja vaterpola u svijetu

Osim projekta rekonstrukcije tenis terena u Lapadu vrijednog 9,5 milijuna kuna, pred Gradom Dubrovnikom je niz od 10 vrijednih projekata, točnije, strateških ciljeva definiranim Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture Grada Dubrovnika.

U 2019. Dubrovnik očekuje još i realizacija izgradnje hangara za jedriličare u Orsanu (investicija koju s 45 posto sredstava sufinancira Grad Dubrovnik), izgradnja hangara veslačkog kluba Neptun, izgradnja nogometnog terena s pripadajućim sadržajima u Gospinom Polju, izgradnja Judo dvorane u Mokošici, ali i rekonstrukcija objekta bivšeg hotela Stadion u sklopu kojeg bi Dubrovnik trebao dobiti prvi muzej vaterpola u svijetu.

Podsjetimo, gradonačelnik Mato Franković ovaj projekt najavio je već u nekoliko navrata od sjednice Gradskog vijeća do Noći vaterpola, a po pitanju rekonstrukcije bivšeg Hotela Stadion, uogovor o izradi glavnog projekta potpisan je u srpnju prošle godine.

Namjena prostora definirana je rješenjem o legalizaciji, a adaptirat će se prema cjelinama: Javna ustanova sportski objekti Dubrovnik, prostori VK Jug, prostori JU Sportski objekti Dubrovnik, PK Jug i udruga, polivalentni prostori i hostel s ugostiteljskim sadržajem. Sjeverni dio parcele, koji se sada koristi kao parkiralište, planira se prenamijeniti u pješački prostor – trg, te urbano opremiti i hortikulturno urediti. Također se planira uređenje jugozapadnog ulaza u prizemlju te parternih površina uz istočne i zapadne ulaze u prizemlje građevinu.

Pročitajte još

Grad nabavlja udžbenike i radne materijale za osnovnoškolce

Dulist

PRIJAVE DO 3. KOLOVOZA Raspisan natječaj za smještaj studenata u Studentskom domu

Dulist

IZ GRADSKIH TVRTKI PORUČUJU Do ponovnog smanjenja plaća i otpuštanja radnika za sada neće doći

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija