Grad

‘SPORTSKI’ POTHVATI U 2019. Od novog nogometnog terena do prvog muzeja vaterpola u svijetu

Osim projekta rekonstrukcije tenis terena u Lapadu vrijednog 9,5 milijuna kuna, pred Gradom Dubrovnikom je niz od 10 vrijednih projekata, točnije, strateških ciljeva definiranim Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture Grada Dubrovnika.

U 2019. Dubrovnik očekuje još i realizacija izgradnje hangara za jedriličare u Orsanu (investicija koju s 45 posto sredstava sufinancira Grad Dubrovnik), izgradnja hangara veslačkog kluba Neptun, izgradnja nogometnog terena s pripadajućim sadržajima u Gospinom Polju, izgradnja Judo dvorane u Mokošici, ali i rekonstrukcija objekta bivšeg hotela Stadion u sklopu kojeg bi Dubrovnik trebao dobiti prvi muzej vaterpola u svijetu.

Podsjetimo, gradonačelnik Mato Franković ovaj projekt najavio je već u nekoliko navrata od sjednice Gradskog vijeća do Noći vaterpola, a po pitanju rekonstrukcije bivšeg Hotela Stadion, uogovor o izradi glavnog projekta potpisan je u srpnju prošle godine.

Namjena prostora definirana je rješenjem o legalizaciji, a adaptirat će se prema cjelinama: Javna ustanova sportski objekti Dubrovnik, prostori VK Jug, prostori JU Sportski objekti Dubrovnik, PK Jug i udruga, polivalentni prostori i hostel s ugostiteljskim sadržajem. Sjeverni dio parcele, koji se sada koristi kao parkiralište, planira se prenamijeniti u pješački prostor – trg, te urbano opremiti i hortikulturno urediti. Također se planira uređenje jugozapadnog ulaza u prizemlju te parternih površina uz istočne i zapadne ulaze u prizemlje građevinu.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ŠUICI: Ova kandidatura je vrijedno priznanje Vama osobno, ali i Gradu Dubrovniku

Dulist

RADOVI VRIJEDNI 100 TISUĆA KUNA Ulica od Maslinate dobila četiri nove pale

Dulist

PROVJERITE GDJE Sanitat noćas nastavlja sa zaprašivanjem komaraca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija