Sport

‘SPORTSKE IGRE MLADIH’ Ovo su pobjednici prvog kvalifikacijskog turnira u basketu

'SPORTSKE IGRE MLADIH' Ovo su pobjednici prvog kvalifikacijskog turnira u basketu

Prvi kvalifikacijski turnir 3×3 basket u sklopu Plazma – Sportskih igra mladih 2020. održan je ove subote u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Turnir se igrao u tri kategorije i to djevojčice 2005. i 2006. godište te 2007./2008. godište kao i dječaci 2005./2006. godište.

Na turniru je nastupilo preko sto dječaka i djevojčica, a finale su u kategoriji dječaci 2005./2006. izborili ekipa Cigle za koju su nastupili Mateo Tomašević, Martin Mucić, Orsat Zvone i Petar Miović te ekipa Crnci za koju su igrali Matija Zorić, Ante Prkačin, Bruno Krmek i Janko Šutalo.

Rezultat finala dječaka je Cigle – Crnci 15:4.

U ženskoj konkurenciji  (djevojčice 2005./2006.) prvo mjesto su osvojile djevojčice iz ekipe Dubrovkinje Ela Majstorović, Lucija Papić, Paula Lobaš i Inda Ćustović. Ova ekipa je također osigurala nastup na završnici Sportskih igara mladih koje će se održati u kolovozu u Splitu.

Dubrovkinje su bile bolje od ekipe Žiži s rezultatom 15:4 te protiv Štrumfova s rezultatom 15:1, dok je ekipa Žiži bila bolja od Štrumfova rezultatom 11:7.

U najmlađoj konkurenciji finale su izborile ekipe Dream team za koju su nastupili Niko Grošeta, Lovro Skvrce, Karlo Bender i Bruno Perić te ekipa Psihijatrija za koju su igrali Luka Gulan, Leo Vrtikapa, Marko Radivojević i Jakov Mršić.

Rezultat:

Dream Team/Psihijatrija 9-9( 13-11)-produžeci

Izvor: Facebook/Košarkaški klub Dubrovnik

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist