Aktualno

SPORAZUM S HT-OM Sveučilište nastavlja suradnju s gospodarstvom

SPORAZUM S HT-OM Sveučilište nastavlja suradnju s gospodarstvom

Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Nikša Burum i članica Uprave za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma Marija Felkel potpisali su danas u Rektoratu Sveučilišta Sporazum o poslovnoj suradnji na obrazovnim, razvojnim i znanstveno-istraživačkim projektima, koji će studentima Sveučilišta omogućiti praksu, stjecanje novih znanja i kompeticija.

Najavljen je i prvi konkretni projekt „Big Data – Upravljanje gužvama u turizmu“, koji će omogućiti Dubrovniku još bolje upravljanje tijekom turističke sezone, a na kojem će surađivati Odjel za elektrotehniku i računarstvo i Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

-Potpisivanje ovog Sporazuma nastavak je suradnje Sveučilišta s gospodarstvom, a posebno nas veseli što se radi o nacionalnoj i globalnoj kompaniji. Sveučilište nije samo mjesto gdje se obrazuju mladi ljudi, već mora biti i ustanova koja ide ukorak s trendovima na tržištu rada – rekao je rektor Burum.

Članica Uprave Hrvatskog Telekoma Marija Felkel poručila je kako je Hrvatski Telekom jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj, koji pored svoje usmjerenosti na STEM stručna područja nudi studentima različitih usmjerenja široki raspon znanja i stjecanje kompetencija koje ih čine konkurentnijima prilikom ulaska na tržište rada.

-Tehnologija mijenja način rada, zbog čega je ključno ulaganje u kvalitetan kadar mladih stručnjaka koji će biti nositelji promjena. S pomoću stručne prakse, predavanja naših stručnjaka i suradnje na znanstveno-istraživačkim projektima, Sporazum sa Sveučilištem u Dubrovniku pridonijet će još boljem povezivanju akademske zajednice i poslovnog sektora u korist studenata – istaknula je Felkel prilikom današnjeg potpisivanja.

Prvi konkretni projekt je „Big Data – Upravljanje gužvama u turizmu“, u sklopu Dubrovnik Smart City okvira.

-Hrvatski Telekom je lider u pružanju naprednih Smart City rješenja u Hrvatskoj, koji okuplja najširu mrežu partnera. Suradnjom sa Sveučilištem u Dubrovniku okupili smo sve ključne sudionike za digitalnu transformaciju grada, koju smo započeli prošle godine otvorenjem prve pametne ulice u Hrvatskoj. Nastavili smo s projektima koji štede gradski proračun i javnu upravu čine učinkovitijom te svakodnevno olakšavaju život građanima Dubrovnika i turistima. Prvi projekt u sklopu suradnje bit će iz područja BIG DATA analitike, što će dati pregled strukture gostiju Dubrovnika i omogućiti predviđanje daljnjih ponašanja te prilagodbu ponude – istaknuo je Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma za poslovne korisnike.

Prorektori Sveučilišta izv. prof. dr. sc. Ivana Pavlić i izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić naglasili su kako je projekt „Big Data – Upravljanje gužvama u turizmu“ nastavak aktivnosti koje Sveučilište u Dubrovniku provodi u suradnji sa Sveučilištem u Palermu, Italija, i Hebrew Sveučilištem iz Jeruzalema s ciljem razvoja alata za učinkovito upravljanje turističkom destinacijom.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist