Grad

SPOR SA ZAPOSLENICIMA Zašto Grad krije imena tužitelja?

SPOR SA ZAPOSLENICIMA Zašto Grad krije imena tužitelja?

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj sredinom lipnja gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić spomenuo je kako Grad Dubrovnik još uvijek vodi upravne sporove sa svojim zaposlenicima, a pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Igor Deranja ‘asistirao’ mu je iz klupa dodavši kako je riječ o devet zaposlenika.

Ti ‘odmetnici’ u medijima su već pomalo i zaboravljeni. DuList je jedan od rijetkih medija koji je pisao o pravnim bitkama koje ovi gradski službenici vode za zaštitu svojih prava. Ipak, kako je ova Gradska uprava postala poznata po non-stop obilascima raznih sudova nas je zanimalo je li u slučajevima ovih devetoro došlo do neke promjene.

Iako smo od Grada Dubrovnika tražili odgovor na pitanje o kojim osobama je točno riječ te kojim razlozima spora i fazi suđenja, iz Gradske uprave odgovorili su nam poprilično šturo. Prije svega, nisu spomenuli niti jedno ime, premda su se sva ta imena proteklih godina spominjana u medjima. Također, zanimljivo je da su u odgovoru koji smo dobili zapravo ispravili tvrdnju pročelnika Deranje. Po novom, sporova je osam, a ne devet.

Do pravomoćnosti bez imena?
– Pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske vodili su se upravni sporovi koje je osam službenika Grada Dubrovnika (četiri iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, dva iz Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more i dva iz Upravnog odjela za kulturu i baštinu) pokrenulo protiv Grada Dubrovnika radi rasporeda na radno mjesto sukladno Zakonu o općem upravnom postupku („Narodne novine“ broj 47/09, u daljnem tekstu: ZUP). Naime, upravni spor se sukladno članku 12. ZUP-a može pokrenuti protiv drugostupanjske odluke. Obzirom da su presude u spomenutim sporovima donesene tek krajem 2014. i početkom 2015. godine isti postupci su u fazi rješavanja pred drugostupanjskim tijelom koje provodi upravni postupak – odgovorili su nam iz Grada Dubrovnika.

Dakle, iz Grada čekaju presudu na drugostupanjskom tijelu, i po njima, dok su tužbe neriješene, nema novih informacija, čak ni spominjanja imena. Ipak, principom rekonstrukcije događaja da se zaključiti o kojim službenicima je riječ.

Tako smo saznali da su četiri zaposlenika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Stijepo Vidojević, Tomislav Žaja, Davor Maras i Irena Bošković, dvojac iz Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more su Suzana Kosović i Davor Miloglav, a još dva tužitelja koja stižu iz Upravnog odjela za kulturu i baštinu su Tonči Daničić i Zdenko Medović. Svi oni već godinama nastoje istjerati pravdu na čistac protiv svog poslodavca. Dokad će njihova borba još trajati nitko ne zna.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist