Natrag
23.4.2019 04:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

SPOR SA ZAPOSLENICIMA Zašto Grad krije imena tužitelja?

12.7.2015 @ 18:23 Baldo Marunčić Grad

Podijelite:

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj sredinom lipnja gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić spomenuo je kako Grad Dubrovnik još uvijek vodi upravne sporove sa svojim zaposlenicima, a pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Igor Deranja ‘asistirao’ mu je iz klupa dodavši kako je riječ o devet zaposlenika.

Ti ‘odmetnici’ u medijima su već pomalo i zaboravljeni. DuList je jedan od rijetkih medija koji je pisao o pravnim bitkama koje ovi gradski službenici vode za zaštitu svojih prava. Ipak, kako je ova Gradska uprava postala poznata po non-stop obilascima raznih sudova nas je zanimalo je li u slučajevima ovih devetoro došlo do neke promjene.

Iako smo od Grada Dubrovnika tražili odgovor na pitanje o kojim osobama je točno riječ te kojim razlozima spora i fazi suđenja, iz Gradske uprave odgovorili su nam poprilično šturo. Prije svega, nisu spomenuli niti jedno ime, premda su se sva ta imena proteklih godina spominjana u medjima. Također, zanimljivo je da su u odgovoru koji smo dobili zapravo ispravili tvrdnju pročelnika Deranje. Po novom, sporova je osam, a ne devet.

Do pravomoćnosti bez imena?
– Pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske vodili su se upravni sporovi koje je osam službenika Grada Dubrovnika (četiri iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, dva iz Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more i dva iz Upravnog odjela za kulturu i baštinu) pokrenulo protiv Grada Dubrovnika radi rasporeda na radno mjesto sukladno Zakonu o općem upravnom postupku („Narodne novine“ broj 47/09, u daljnem tekstu: ZUP). Naime, upravni spor se sukladno članku 12. ZUP-a može pokrenuti protiv drugostupanjske odluke. Obzirom da su presude u spomenutim sporovima donesene tek krajem 2014. i početkom 2015. godine isti postupci su u fazi rješavanja pred drugostupanjskim tijelom koje provodi upravni postupak – odgovorili su nam iz Grada Dubrovnika.

Dakle, iz Grada čekaju presudu na drugostupanjskom tijelu, i po njima, dok su tužbe neriješene, nema novih informacija, čak ni spominjanja imena. Ipak, principom rekonstrukcije događaja da se zaključiti o kojim službenicima je riječ.

Tako smo saznali da su četiri zaposlenika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Stijepo Vidojević, Tomislav Žaja, Davor Maras i Irena Bošković, dvojac iz Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more su Suzana Kosović i Davor Miloglav, a još dva tužitelja koja stižu iz Upravnog odjela za kulturu i baštinu su Tonči Daničić i Zdenko Medović. Svi oni već godinama nastoje istjerati pravdu na čistac protiv svog poslodavca. Dokad će njihova borba još trajati nitko ne zna.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana