Aktualno

SPOR PROTIV AUTOBUSERA Grad se neće naplatiti od najvećeg dužnika

Idemo u novo suđenje, a u konač­nici će Vrhovni sud Republike Hrvat­ske morati donijeti stav jer je ovakva pravna situacija neosnovana i neo­drživa. Visoki trgovački sud o istoj je stvari donio odluku na dva različita načina. Nemoguće je imati dvije razli­čite odluke o istom predmetu – komen­tirao je dubrovački odvjetnik Ante Kačić, opunomoćenik agencija presude Visokog trgovačkog suda u Zagrebu.

Riječ je o sporu kojem su još 2013. godine Grad Dubrovnik i Sanitat podignuli protiv dubrovačkih autobu­sera zbog naplate zaustavljanja turistič­kih autobusa na Pilama. Naime, odvjetnik Kačić sredinom ožujka dobio je drugostupanjsku Odluku Viso­kog trgovačkog suda u Zagrebu kojem se presuda ukida u cijelosti te vraća na ponovni postupak.

Novci od ovrha agencija sjedaju na račun, a Grad se neće uspjeti naplatiti od najvećeg dužnika – agencije Atlas. Više pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

HITNA HELIKOPTERSKA SLUŽBA Nijedan radni dan nije ‘tipičan’, bitno je ostati ‘hladne glave’

Leona Rašica

KONGO, RUGLO U SRCU GRADA Smeće, smrad, štakori, pijani beskućnik i zgroženi turisti

Iva Dedo

MALO IM JE MJESTA Taksisti u Gružu stajalište ‘proširili’ i na autobusnu stanicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija