Politika

Split je zbog zamućenja umanjio račune za vodu, Dubrovnik neće

Mislite li da bi bilo pošteno da i našim potrošačima dođu umanjeni računi za vodu zbog zamućenja – zanimalo je Tatjanu Šimac Bonačić (SD), koja je kao primjer navela Split čija tvrtka, Vodovod i kanalizacija, građanima šalje umanjene račune zbog prošlogodišnjeg zamućenja vode u tom gradu. Na taj će način neki Splićani na godišnoj razini platiti i do tisuću kuna manji račun.

-Sigurno smo u prošlosti o tome mogli razmišljati, ali nismo. Retroaktivno ne mogu stvari vratiti nazad, a na godišnjoj razni imamo oko 28 dana zamućenja. Pročistač će to otkloniti, a pitanje je kad će Split uopće doći u poziciju da ga izgradi. Njihova su zamućenja puno veća nego naša i stručnjaci kažu da će u budućnosti imati puno više problema nego mi – rekao je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako je pred nama završen postupak i uređaj.

-Nadam se da ćemo izdržati ovo još kratko vrijeme i da neće biti većih zamućenja. Nećemo posezati za tim elementima za kojim je posegnuo Split – zaključio je Franković.

 

Pročitajte još

NOVI CRODEMOSKOP HDZ uvjerljivo prvi, SDP i Domovinski pokret dodatno ‘potonuli’

Dulist

ŽUPANIJSKI VIJEĆNIK MARKO GILJAČA Uzalud županu legitimitet i legalitet kad se dogodi pomor stonskih kamenica

Andrea Falkoni Račić

Već 2024. godine mogli bismo imati novu dvoranu za Svjetsko rukometno prvenstvo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija