Politika

Split je zbog zamućenja umanjio račune za vodu, Dubrovnik neće

Mislite li da bi bilo pošteno da i našim potrošačima dođu umanjeni računi za vodu zbog zamućenja – zanimalo je Tatjanu Šimac Bonačić (SD), koja je kao primjer navela Split čija tvrtka, Vodovod i kanalizacija, građanima šalje umanjene račune zbog prošlogodišnjeg zamućenja vode u tom gradu. Na taj će način neki Splićani na godišnoj razini platiti i do tisuću kuna manji račun.

-Sigurno smo u prošlosti o tome mogli razmišljati, ali nismo. Retroaktivno ne mogu stvari vratiti nazad, a na godišnjoj razni imamo oko 28 dana zamućenja. Pročistač će to otkloniti, a pitanje je kad će Split uopće doći u poziciju da ga izgradi. Njihova su zamućenja puno veća nego naša i stručnjaci kažu da će u budućnosti imati puno više problema nego mi – rekao je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako je pred nama završen postupak i uređaj.

-Nadam se da ćemo izdržati ovo još kratko vrijeme i da neće biti većih zamućenja. Nećemo posezati za tim elementima za kojim je posegnuo Split – zaključio je Franković.

 

Pročitajte još

Jadran Barač o ‘javnoj cesti privatnog interesa’

Dulist

Kristić savjetuje Lokrumu: Kupite zgradu Atlantske plovidbe, koja je četiri puta jeftinija od ex Kapetanije

Dulist

REZULTAT ‘POLITIČKE PROSTITUCIJE’ SDP: ‘Obrazovna reforma u rukama je stranke koja s glasačima stane u jedan lift’

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija