Aktualno

#SPASIME Policija još nema prijavljen prosvjed u Dubrovniku

Iako je u Facebooku grupi ‘Mame iz Dubrovnika’ najavljeno okupljanje u subotu, 16. ožujka u podne manje pet ispred Crkve sv. Vlaha, kao podrška prosvjedu #spasime, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dobili smo potvrdu kako za sad ovaj prosvjed nije prijavljen.

Jednako tako i organizatorica zagrebačkog prosvjeda, Jelena Veljača, jutros je na društvenoj mreži obavijestila kako za sad nema potvrđenih u drugim gradovima!

-Dragi naši, sve vas je više koji najavljujete sestrinske prosvjede u gradovima diljem Hrvatske, međutim mi nemamo potvrdu ni za jedan takav skup do sada. Molimo vas da ukoliko postoji ozbiljna inicijativa u nekom od gradova i ako planirate koristiti hashtagove #spasime i #nasiljenijeobiteljskastvar da nam se javite na mail da se uskladimo, i tehnički, i sadržajno. Hvala na potpori – napisala je Veljača organizatorima sestrinskih prosvjeda.

Sve je podsjetimo krenulo početkom ožujka kad je poznata hrvatska glumica Jelena Veljača osnovala grupu na Facebooku #spasime za sve one žene i djecu, kako je jednom istaknula, ‘koje smo propustili spasiti’ od nasilja. U samo jednom danu, u grupi se okupilo čak 35 tisuća članova. Na ovo je Veljaču prvenstveno potaknuo slučaj s Paga, zbog kojega ‘nije mogla spavati’. Grupa je prerasla u prosvjed koji će se održati u glavnom gradu Zagrebu, a prema najavama i u Dubrovniku i brojnim drugim gradovima diljem Hrvatske.

Organizatori prosvjeda u Dubrovniku imaju još danas vremena za prijaviti okupljanje, jer to treba napraviti pet dana ranije.

Pročitajte još

UGOSTITELJI VLADI ‘Pred kolapsom smo, hitno morate odobriti kvotu za dodatnih 5000 radnika’

Dulist

JESMO LI SPREMNI ZA EURO? Vujčić: ‘Hrvatski sustav banaka je iznad prosjeka eurozone’

Dulist.hr

PROVJERILI SMO Dubrovnik ima više od 27 tisuća vozila

Andrea Falkoni Račić