Natrag
20.3.2019 16:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

#SPASIME Policija još nema prijavljen prosvjed u Dubrovniku

11.3.2019 @ 13:53 Dulist Aktualno

Podijelite:

Iako je u Facebooku grupi ‘Mame iz Dubrovnika’ najavljeno okupljanje u subotu, 16. ožujka u podne manje pet ispred Crkve sv. Vlaha, kao podrška prosvjedu #spasime, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dobili smo potvrdu kako za sad ovaj prosvjed nije prijavljen.

Jednako tako i organizatorica zagrebačkog prosvjeda, Jelena Veljača, jutros je na društvenoj mreži obavijestila kako za sad nema potvrđenih u drugim gradovima!

-Dragi naši, sve vas je više koji najavljujete sestrinske prosvjede u gradovima diljem Hrvatske, međutim mi nemamo potvrdu ni za jedan takav skup do sada. Molimo vas da ukoliko postoji ozbiljna inicijativa u nekom od gradova i ako planirate koristiti hashtagove #spasime i #nasiljenijeobiteljskastvar da nam se javite na mail da se uskladimo, i tehnički, i sadržajno. Hvala na potpori – napisala je Veljača organizatorima sestrinskih prosvjeda.

Sve je podsjetimo krenulo početkom ožujka kad je poznata hrvatska glumica Jelena Veljača osnovala grupu na Facebooku #spasime za sve one žene i djecu, kako je jednom istaknula, ‘koje smo propustili spasiti’ od nasilja. U samo jednom danu, u grupi se okupilo čak 35 tisuća članova. Na ovo je Veljaču prvenstveno potaknuo slučaj s Paga, zbog kojega ‘nije mogla spavati’. Grupa je prerasla u prosvjed koji će se održati u glavnom gradu Zagrebu, a prema najavama i u Dubrovniku i brojnim drugim gradovima diljem Hrvatske.

Organizatori prosvjeda u Dubrovniku imaju još danas vremena za prijaviti okupljanje, jer to treba napraviti pet dana ranije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana