Koronavirus u Hrvatskoj

Španjolska pretekla Kinu po broju umrlih od koronavirusa

Španjolska pretekla Kinu po broju umrlih od koronavirusa

U protekla 24 sata u Italiji je od koronavirusa umrlo 683 ljudi, dok je broj novozaraženih 5210. Ukupno je u zemlji od početka epidemije umrlo 7503 ljudi, a ukupno je dosad zaraženo 74.386 osoba.Od svih dosad oboljelih u teškom je stanju 3489 ljudi, dok se dosad od bolesti oporavilo gotovo 10.000 osoba.

Prema tim brojkama broj zaraženih je blago pao u odnosu na jučer, dok je broj umrlih manji za 60 u odnosu na utorak. Time najgori dan za Italiju ostaje subota kada je objavljeno da su u 24 sata umrle 793 osobe, donosi Jutarnji.

Španjolska je u srijedu zabilježila novih 738 slučajeva smrti u 24 sata kao posljedice zaraze koronavirusom te su u toj zemlji tijekom pandemije do sada ukupno preminule 3.434 osobe, dok je ukupan broj zaraženih s jučerašnjih 39.673 porastao na 47.610 osoba. Novi broj preminulih od koronavirusa predstavlja 27-postotni skok u odnosu na dan ranije. Po ukupnom broju umrlih Španjolska je prestigla Kinu, iz koje se virus proširio prije četiri mjeseca. U Kini je dosad život izgubilo 3.287 osoba, donosi Dnevnik.hr.

Vlasti Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), koja je u BiH, uz Banju Luku, jedno od najvećih žarišta zaraze koronavirusom, objavile su u srijedu kako razmatraju mogućnost uvođenja karantene za cijelu županiju ili za gradove Konjic i Mostar, koji su najpogođeniji. U Sloveniji je do srijede ujutro potvrđeno ukupno 528 slučajeva zaraze koronavirusom, što je 48 više nego jučer popodne, kazao je na konferenciji za novinare u Ljubljani ministar zdravstva Tomaž Gantar te potvrdio da je danas umrla i peta žrtva infekcije, piše Dnevnik.hr. Srbija ima 81 novi slučaj koronavirusa, javlja B92. Srbija ukupno ima 384 zaraženih. Najviše ih je u Beogradu 158. U Crnoj Gori je potvrđen još jedan slučaj virusa korona i sada je ukupan broj zaraženih osoba 53, piše Oslobođenje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist