Natrag
16.2.2019 20:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Španja opet peti u finalu!

6.9.2012 @ 18:46 Baldo Marunčić Sport

Podijelite:

Hrvatski paraolimpijac, Dubrovčanin Mihovil Španja, osvojio je peto mjesto u disciplini 400 metara slobodno na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Španja je imao nešto slabiju startnu reakciju, na prvih 50 metara okrenuo je kao posljednji, na 100 metara bio je četvrti, kao i na 150 metara. Na 200 metara okrenuo je kao peti i to mjesto zadržao do kraja utrke, ostvarivši vrijeme 4:52.22.

Prvo mjesto, svjetski rekord i zlatnu medalju odnio je Britanac Josef Craig (4:42.81). Srebrni je bio Kinez Pan Shiyun s novim azijskim rekordom (4:46.22), dok je broncu odnio Rus Andrey Gladkov (4:46.76).

Mihovil Španja je ovim sjajnim nastupom završio svoj put na Olimpijskim igrama u Londonu, a kako je i sam najavio, London je za Mihovila zadnje natjecanje u karijeri. Četiri finala, tri peta mjesta i jedna brončana medalja.

Sve skupa četiri brončane medalje, tri iz Atene i jedna londonska – Mihovil Španja zlatnim slovima se upisuje u povijest hrvatskog i dubrovačkog športa. Svaka čast majstore!

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana