Natrag
15.11.2018 22:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sopranistica Janja Vuletić prvi put na DLJI

12.7.2012 @ 13:36 Ana Prohaska Kultura

Podijelite:

Prvi put na Dubrovačkim ljetnim igrama i pred svojom publikom u rodnom Dubrovniku, mezzosopranistica Janja Vuletić nastupit će uz pratnju francuskog pijanista Jonasa Vitauda sa solo pjesmama u petak 13. srpnja u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Rođena u Dubrovniku, školovana u Beču, dobitnica brojnih nagrada koja se može pohvaliti desetogodišnjom uspješnom karijerom na pozornicama uglednih europskih opernih kuća, napokon će nastupiti u svom rodnom gradu.  Neke od zapaženijih nastupa Janja je ostvarila u ulozi Lukrecije u Brittenovoj „Nasilje nad Lukrecijom“ te naslovnoj ulozi  u „Carmen“ u Operi National de Bordeaux.

U Kneževom dvoru Janja će izvesti „Frauenliebe und Leben“ Roberta Schumanna, ciklus pjesama koje govore o ljubavi kako je doživljava žena, te neke od najpoznatijih  solo pjesama Johannesa Brahmsa i Gabriela Fauréa. Janju će na glasoviru pratiti Jonas Vitaud, jedan od najzapaženijih francuskih pijanista svoje generacije, koji inače nastupa solo i uz orkestre diljem svijeta.

„Večer lieda“ po prvi puta uz dubrovačku mezzosopranisticu Janju Vuletić u jedinstvenom ambijentu atrija Kneževa dvora zasigurno je posebna večer koja se ne propušta i koju će publika 63. Dubrovačkih ljetnih igara dugo pamtiti.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana