Grad

SOLITUDO Gradonačelnik ‘testirao’ novo igralište

SOLITUDO Gradonačelnik 'testirao' novo igralište

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima jutros je obišao i ‘testirao’  novouređeni park s dječjim i sportskim igralištem te prostorom za fitness na otvorenom u Solitudu.

-Grad Dubrovnik je završio još jednu investiciju vrijednu nešto više od milijun kuna. Ovdje imamo višenamjenske sprave za vježbanje, košarkaško igralište te malo igralište za djecu. Nastavljamo s izgradnjom i obnavljanjem ostalih igrališta, konkretno je sljedeće igralište u Trstenom, sve u skladu s planom i proračunom grada Dubrovnika. Ovo je samo početak zone Solitudo. Uz novi vrtić će zasigurno biti izgrađeno još jedno igralište jer je ovo nedovoljno za sve ono što se planira u ovoj zoni. Sigurno da će za sada zadovoljavati sve trenutne potrebe građana. U planu je rekonstrukcija više igrališta, poput onog na SSG-u ili popularnog Gruškog igrališta. Već smo raspisali natječaje za igralište u Gružu i nadam se da ćemo kroz mjesec dana krenuti u radove – poručio je prilikom posjeta Franković.

Valjalo bi istaknuti i da je riješen problem o izvedbi košarkaškog koša koji je nakon postavljanja bio nakošen, o čemu je pisao DuList. Koš je dobio dva potporna stupa te je izravnat, a ograda čija je sigurnost bila upitna pokazala se jako sigurnom, ako ne i primjerom kako bi ograde igrališta trebale izgledati.

Investicija je ukupno vrijedna 1,1 milijun kuna s PDV-om, što uključuje i nabavku potrebne sportske i dječje opreme. Izgrađeno je vježbalište na otvorenom i potpuno novi teren za basket, a postojeće dječje igralište je rekonstruirano i obogaćeno novom opremom. Iznad dječjeg igrališta postavljene su tribine i klupe. Napravljena je i pješačka komunikacija, odnosno staze i stube, uz krajobrazno uređenje čitave zone.

Kombinacijom sadržaja za sport i rekreaciju dobiven je novi cjeloviti javni prostor i zelena zona namijenjena svim dobnim skupinama.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist