Grad

“SOLIDARNOST NA DJELU” Crveni križ prikuplja odjeću, obuću i hranu

U četvrtak 15. listopada 2015. godine diljem Hrvatske bit će provedena 43. sabirna akcija „Solidarnost na djelu“.

Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a namijenjena je ljudima u potrebi diljem Hrvatske.

U akciji će se prikupljati odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra. Za donirani novac građanima će biti uručen novčani bon u obliku označivača stranice. Bon će imati oznaku vrijednosti od pet kuna, pripadajući broj te žig Crvenog križa.

Odjeća, obuća i hrana prikupljat će se na adresi Dubrovačkog Crvenog križa (na Kantafigu) Obala Ivana Pavla II 61 u četvrtak,15. listopada, od 8 do 17 sati.

Ispred trgovina Konzuma, Pema i Tommy-ja, od 15. do 17. listopada, bit će volonteri Dubrovačkog Crvenog križa, s jasnim i prepoznatljivim oznakama koji će prikupljati novčana sredstva. Ispred trgovina će se nalaziti i košare gdje će naši sugrađani moći donirati hranu.

Kako bi mlade ljude potakli na razvijanje osjećaja solidarnosti, u akciju su se uključile osnovne i srednje škole s područja djelovanja Dubrovačkog Crvenog križa, gdje učenici prikupljaju novčana sredstva.

Ove godine akcijom „Solidarnost na djelu“ počinje i velika kampanja „VAŠ DAR ZA PRAVU STVAR“ kojim se želi standardizirati humanitarna pomoć, te olakšati prikupljanje i distribucija iste. U paketu humanitarne pomoći nalazilo bi se: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblje konzerve, mesne konzerve i marmelada.

– Hvala svima na sudjelovanju i doprinosu akciji „Solidarnost na djelu“! – poručuju iz Crvenog križa.

Pročitajte još

Mokošica dobila parkiralište sa 72 mjesta

Dulist

Zarada pauk službe trostruko manja nego lani

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija