Natrag
21.2.2019 21:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Snovi realnosti’ Ivane Miloglav i u Dubrovniku

7.7.2013 @ 17:27 Mia Njavro Kultura
10;10

Podijelite:

Izložba "Snovi realnosti" akademske slikarice Ivane Miloglav Ivanković, nakon Mostara, Tuzle i Sarajeva napokon je predstavljena i dubrovačkoj likovnoj publici, ove nedjelje u galeriji Florin dom u Uvali Lapad.

 
-Izloženo je osam radova, ulja na platnu većih formata. Motivi su razni realni prikazi određenih trenutaka što stvarnih, što izmišljenih.

Radovi su nastali kroz proteklih godinu i pol dana. Možda će vam se činiti premalen ciklus za toliko vremena, ali s obzirom na okolnosti za mene je velik. Naime, pred dvije godine, neposredno nakon što sam zatvorila izložbu pod nazivom "Hedonizam" također u galeriji "Florin dom", postala sam majka. Slikarstvo, moja velika ljubav, palo je u drugi plan. 

Slična situacija se ponavlja i sad. Trenutno sam u 9.mjesecu trudnoće – rekla nam je autorica Ivana Miloglav Ivanković.
 
Naziv "Snovi realnosti" odabrao je Andrija Seifried, autor predgovora, kaže te dodaje:
– Moj prijedlog je bio drugačiji, ali ovaj zapravo pogađa samu suštinu s obzirom da su pitanja koja postavljam sebi i drugima sljedeća: "Odakle nam tolika potreba za stanjima bez čiste svjesnosti? Kolika nam je doza sanjanog i izmišljenog potrebna? Postoji li možda neko istraživanje o tome koliko bi godišnje u prosjeku trebalo sanjati?" – napominje.

Što se pak tiče izložbi u Mostaru, Tuzli i Sarajevu, povratne informacije su zaista sjajne.
 
-Publici su se svidjeli moji radovi. Rekli su da svojim bojama donosim pravi duh Mediterana i lakog življenja – ističe slikarica kojoj je ovo posljednja samostalna izložba do daljnjega, s obzirom da će ubrzo po drugi put postati majka.
 
– Iako sam sljedeći ciklus u glavi već isplanirala, ne znam kad ću biti u mogućnosti nastaviti s radom. Nadam se da će to biti što prije, jer sam zapravo isplanirala toliko toga da ću teško sve stići za života. Izgleda da trudnoća jako inspirativno djeluje na mene. Slikarstvo će zasad malo pričekati jer ipak majčinstvo zauzima prvo mjesto na listi mojih zanimanja – zaključuje Ivana Miloglav Ivanković.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana