Natrag
26.4.2019 07:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

SMRTONOSNI VIRUS Ebola proglašena međunarodnom zdravstvenom prijetnjom

8.8.2014 @ 12:17 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Epidemija ebole u Zapadnoj Africi proglašena je međunarodnom zdravstvenom prijetnjom!

– Moguće posljedice daljnjeg međunarodnog širenja ebole iznimno su ozbiljne – zaključili su dužnosnici Svjetske zdravstvene organizacije.

– Zbog širenja ebole u Hrvatskoj i Srbiji već su poduzete pojačane mjere nadzora. Naime, još od sredine travnja se u Hrvatskoj, a po preporuci Europske komisije za sve zemlje EU, provode mjere intenzivnije nadzora putnika koji stižu iz zemalja ugroženim virusom.

– Još je sredinom travnja Europska komisija dostavila obavijest kojom traži od svojih članica intenziviranje nadzora nad putnicima iz zemalja ugroženih virusom ebole – hemoragijske groznice: Potrebno je uspostaviti strogi granični nadzor nad putnicima i osobnom prtljagom putnika koji dolaze s Afričkog kontinenta, posebno iz afričkih zemalja: Mali, Siera Leone, Gvineja i Liberija kako bi se spriječio eventualni unos bolesti Ebole.

 

Sukladno navedenom molimo Vas da pojačate kontrolu putnika na ulazu u RH iz područja i zemalja kako je naprijed navedeno, a poglavito u zračnim lukama. Koliko je to god moguće molimo da se neposrednim razgovorom s putnicima utvrdi mjesto primarnog polazišta. U skladu s time, Ministarstvo zdravlja dalo je nakon primanja obavijesti EK Ministarstvu unutarnjih poslova upute o provedbi mjera pojačanog nadzora u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo – rekli su za Index iz Ministarstva zdravlja.
Pojačani nadzor uvodi se i u Srbiji, i to na području beogradske i niške zračne luke.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana