Aktualno

SMOLJKO ZA DULIST ‘Taksiranje je postalo opasno, kolega je napadnut, prevladala je nervoza’

SMOLJKO ZA DULIST 'Taksiranje je postalo opasno, kolega je napadnut, prevladala je nervoza'

Predsjednik Udruženja autotaksi prijevoznika grada Dubrovnika ‘Plavi taksi’ Ivica Smoljko prokomentirao je za DuList napad na njihova vozača koji se dogodio u Ulici Stjepana Cvijića protekle srijede, a prilikom kojeg su taksistu nanesene teške ozljede.

-Ulica Stjepana Cvijića jako je uska, nikada se ne može proći bez da se tri-četiri puta nekome ne morate pomaknuti s autom. Naš je vozač dobio nalog, trebao je tamo pokupiti stariju gospođu i prevesti je u bolnicu. Međutim, toliko je ta ulica nezgodna da morate stati na sred puta i zauzeti dio puta. Netko mora čekati. Bilo je to očito pitanje trenutka. Nervoza je prevagnula, nema više nigdje tolerancije i sve se to tako dogodilo da je naš vozač napadnut. Ne bih dalje ništa komentirao jer samo znamo da je naš vozač tada uvodio u automobil stariju gospođu i da ga je dotični gospodin udario. Naš je vozač završio u bolnici, imao je tešku operaciju zbog zadobivenih ozljeda. Sada je dobro, ali oporavak će dugo trajati – rekao je Smoljko.

Za sada, istaknuo je, nisu imali kontakta s policijom vezano za slučaj, već u sustavu imaju zabilježen nalog taksista te točnu lokaciju gdje se sve dogodilo u slučaju da bude potrebno potvrditi neke od okolnosti događaja. Smoljko se dotakao i sukoba između Uberovca i jednog dubrovačkog taksista na Pilama kada su se ova dvojica muškaraca posvađala oko ukrcaja putnika.

-Oko toga što se događa na Pilama, nikako i nikada ne mogu kriviti domaće taksiste jer oni su s gradonačelnikom imali sastanak te su se dogovorili da idu na Belveder i popunjaju Pile. Imaju sustav kojim kontroliraju koliko vozila može ući prema Pilama i to taksisti poštivaju. Ovi drugi taksisti, individualci i oni koji rade za neku drugu platformu samo dođu dolje na izlazu iz grada i krcaju ljude, a uopće nije ocrtano taksi stajalište. Normalno da u svemu tome dođe do nervoze i verbalnih sukoba – govori nam Smoljko te dodaje da je situacija u njegovu poslu toliko loša da ‘da ne radi u Plavom taksiju, ne bi uopće više taksirao’.

-Ovo je strašno, postalo je čak opasno. Jedno je vrijeme to bio gospodski posao. Što se tiče novog zakona, on je loš, ali gore je to što nitko ne kontrolira njegovo provođenje. Provedba zakona je nula. I sada tvrdim – 65 posto vozila u ovome trenutku nema adekvatne papire i dozvole da mogu obavljati autotaksi prijevoz. Znam da nam nedostaje prometnih redara, ali oni imaju potpuno iste ovlasti kao i inspektori cestovnog prometa za nadzor taksista. Samo treba automobil slikati, dati mu obavijest da u roku od tri dana mora donijeti sve potrebne dokumente. Ako to ne napravi, produlji mu se za osam dana, a ako se ne odazove, ide mu kazna po zakonu. Najmanje je tisuću vozila koji nelegalno voze na području Grada Dubrovnika – zaključio je za DuList Ivica Smoljko.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist