Natrag
24.3.2019 01:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

Smisao zapisan u mirima Grada

24.12.2011 @ 14:47 Baldo Marunčić Aktualno
15;15

Podijelite:

Prepun Stradun, kolendari Linđa i zbora Libertas, Trombunjeri, Gradska glazba i Primorci u narodnim nošnjama oplemenili su i uveličali dubrovačko Badnje jutro.

Poštovala se tradicija, kolendarska povorka redala se ulicama Grada, nazdravljalo se i kolendavalo. Završna posta Luža, pred zgradom Grada i pred gradskim ocima i okupljenim građanima.

– Vrijeme je kada svatko od nas traži i prepoznaje najbolje od sebe i to najbolje daje ljudima kojima je potrebna pomoć. Ovo je vrijeme u kojem trebamo pronaći dodatni optimizam, kako bi staru godinu završili s osmijehom, a u novu ušli s novim nadama. Nadama u kojima Grad i država ulaze u novo, europsko okruženje – kazao je u svojoj čestitci za Badnji dan svim prisutnima gradonačelnik Andro Vlahušić.

– Dok se brojni drugi trude pronaći sadržaj i smisao, mi u Dubrovniku smo presretni ljudi, jer smisao je duboko zapisan u ljudima ovog kraja, prekrasnim nošnjama, narodnim običajima, pjesmama i kolendama, u mirima ovoga grada, u duhovnosti Svetog Vlaha i katedrale, i ne trebamo ništa drugo nego biti svoji, ljudi, Dubrovčani, pružiti jedni drugima ruku, cijeniti sami sebe i one koji nam dolaze – kazao je gradonačelnik, čestitavši svim građanima i posjetiteljima grada Badnji dan.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana