Aktualno

Smisao zapisan u mirima Grada

Prepun Stradun, kolendari Linđa i zbora Libertas, Trombunjeri, Gradska glazba i Primorci u narodnim nošnjama oplemenili su i uveličali dubrovačko Badnje jutro.

Poštovala se tradicija, kolendarska povorka redala se ulicama Grada, nazdravljalo se i kolendavalo. Završna posta Luža, pred zgradom Grada i pred gradskim ocima i okupljenim građanima.

– Vrijeme je kada svatko od nas traži i prepoznaje najbolje od sebe i to najbolje daje ljudima kojima je potrebna pomoć. Ovo je vrijeme u kojem trebamo pronaći dodatni optimizam, kako bi staru godinu završili s osmijehom, a u novu ušli s novim nadama. Nadama u kojima Grad i država ulaze u novo, europsko okruženje – kazao je u svojoj čestitci za Badnji dan svim prisutnima gradonačelnik Andro Vlahušić.

– Dok se brojni drugi trude pronaći sadržaj i smisao, mi u Dubrovniku smo presretni ljudi, jer smisao je duboko zapisan u ljudima ovog kraja, prekrasnim nošnjama, narodnim običajima, pjesmama i kolendama, u mirima ovoga grada, u duhovnosti Svetog Vlaha i katedrale, i ne trebamo ništa drugo nego biti svoji, ljudi, Dubrovčani, pružiti jedni drugima ruku, cijeniti sami sebe i one koji nam dolaze – kazao je gradonačelnik, čestitavši svim građanima i posjetiteljima grada Badnji dan.

Pročitajte još

DR. IVO FELNER Naš kapital nije neograničen, ali nam je dostatan za vrijedne investicije u Gradu

Iva Dedo

DOBILI SU ZAHVALNICE Večer matematike za djecu, ali i roditelje!

Dulist

ZBOG ŠTRAJKA Ministarstvo donosi hitne promjene, maturante čekaju nova pravila

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija