Politika

Smijenio Pešela, radnici ga pročitali

Andro Vlahušić jedini je glasao za smjenu Hrvoja Pešela na jutros održanoj Skupštini Luke Dubrovnik. Radnici Luke bili su protiv, predstavnik Atlantske plovidbe suzdržan, a iz Questus fonda nitko se nije ni pojavio.

 
Ipak, sa 7028 gradskih udjela (iako ne većinskih), usamljeni glas gradonačelnika je multipliciran u mač osvete, kojim je izvršio svoj naum i iz Nadzornog odbora smijenio Hrvoja Pešela te u sljedećoj točki dnevnog reda umjesto njega postavio Borisa Orešića. Zanimljivo je da je protiv Orešićeva imenovanja glasao i predstavnik Atlantske, koji se očito nije htio miješati u političko razračunavanje nekadašnjih stranačkih kolega, ali je svoj stav jasno iznio pri imenovanju novog člana NO.
 
Vlahušić je uspio u svojoj namjeri, ali je pročitan od radnika, koji su mu jasno dali do znanja kako ne žele biti dio političkih obračuna, tražili objašnjenje zašto traži smjenu osobe s kojom imaju dobru suradnju i istaknuli kako Luka Dubrovnik posluje najbolje od rata.
Predsjednik NO Niko Šalja dopustio je Hrvoju Pešelu da se obrati Skupštini prije glasovanja o njegovoj smjeni, što nije bilo po volji gradonačelniku.
– Ovdje je riječ o brutalnom gašenju demokracije i isključivoj političkoj samovolji gradonačelnika Andra Vlahušića – kazao je nakon smjene Hrvoje Pešel i komentirao kako mu je velika satisfakcija što su radnici Luke Dubrovnik prepoznali njegov rad i namjere gradonačelnika te glasovali protiv njegove smjene
 
Podsjetimo kako je Hrvoje Pešel nedavno istupio iz članstva HNS-a te se pridružio udruzi Dubrovnik Regija. Zbog borbe za kontrolu nad Gradskim odborom HNS-a, nakon što je eutanazirao Antuna Pravedana, Vlahušić je upravo Pešela obećao smjeniti iz NO Luke, što je danas i proveo u djelo.
 
 

Pročitajte još

SDP O LUČINOM RAZDOLJU Lobisti nam nameću zastarjelu tehnologiju. Ako župan nema što kriti, poslušat će stručnjake i građane

Andrea Falkoni Račić

Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

‘NEISPLATIVO I OPASNO’ Most poziva na sazivanje županijske sjednice o CGO Lučino razdolje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija