Aktualno

Smanjivanje cijena zdravstvenih usluga

Upravno vijeće HZZO-a donijelo je odluku o usklađenju cijena zdravstvene zaštite na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini s državnim proračunom, čime se predviđa smanjivanje cijena gotovo svih zdravstvenih usluga, osim dijalize, za 20 do 30 posto, izvijestio je nakon sjednice Vijeća ravnatelj HZZO-a Siniša Varga.

Radi smanjenja liste čekanja HZZO će tijekom svibnja raspisati natječaj za sklapanje ugovora o provedbi dijagnostičko-terapijskih postupaka s pretežno privatnim pružateljima usluga. Riječ je o CT koronografiji, hiperbaričnoj oksigenoterapiji, operacijskim postupcima na ramenu i stopalu, postupku medicinski potpomognute oplodnje i djelatnosti ortodoncije.

To će biti prvenstveno orijentirano na područja gdje mreža nije popunjena, ali isto tako i na područja gdje su visoke liste čekanja. Upitan za usluge ortodoncije, Varga je rekao kako u HZZO-u očekuju da će privatni ponuditelji usluga biti spremni napustiti svoj domicilni kraj i pružati usluge i tamo gdje mreža nije popunjena.

 

Pročitajte još

NIJE SVUGDJE IZVRSNO Gdje je more bilo dobro, a gdje zadovoljavajuće kakvoće?

Dulist

Dubrovčanin Đuro Lubura predsjednik Hrvatske Mense

Dulist

NE NASJEDAJTE Cirkuliraju lažne poruke o nagradnoj igri Hrvatske pošte

Dulist