Aktualno

“Smanjite javnu potrošnju!”

Svjetska banka od hrvatske Vlade očekuje da osigura makroekonomsku stabilnost države putem fiskalne konsolidacije, i to ponajprije na rashodovnoj strani, poručila je nova direktorica Svjetske banke za središnju Europu i baltičke zemlje Mamta Murthi.

Ohrabrena sam najavom ministra financija Slavka Linića da će se fiskalna konsolidacija provesti putem rebalansa državnog proračuna, koji će biti predstavljen u Hrvatskom saboru sredinom ili potkraj ožujka, izjavila je Murthi novinarima. Prvi je put posjetila Hrvatsku nakon što je 1. veljače preuzela novu dužnost javlja HRT.

Nova direktorica Svjetske banke za središnju Europu i baltičke zemlje tijekom dvodnevnog posjeta Hrvatskoj razgovarala je s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, zatim s nekoliko ministara, od Slavka Linića do potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a Branka Grčića, te s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem.

Makroekonomska i fiskalna stabilnost signalizirat će tržištima da Vlada ozbiljno misli, no osim toga treba raditi na povećanju konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, strukturnim reformama i izvlačenju što veće koristi od skorog članstva u EU-u.

Pročitajte još

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

NAKON NEGODOVANJA GRAĐANA Villa Dubrovnik se više ne hvali privatnom plažom

Dulist

Pomozimo našem sugrađaninu Ivici Šariću – Žiki u borbi s teškom bolešću

Dulist