Natrag
21.2.2019 19:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Smanjite javnu potrošnju!”

7.3.2013 @ 13:50 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Svjetska banka od hrvatske Vlade očekuje da osigura makroekonomsku stabilnost države putem fiskalne konsolidacije, i to ponajprije na rashodovnoj strani, poručila je nova direktorica Svjetske banke za središnju Europu i baltičke zemlje Mamta Murthi.

Ohrabrena sam najavom ministra financija Slavka Linića da će se fiskalna konsolidacija provesti putem rebalansa državnog proračuna, koji će biti predstavljen u Hrvatskom saboru sredinom ili potkraj ožujka, izjavila je Murthi novinarima. Prvi je put posjetila Hrvatsku nakon što je 1. veljače preuzela novu dužnost javlja HRT.

Nova direktorica Svjetske banke za središnju Europu i baltičke zemlje tijekom dvodnevnog posjeta Hrvatskoj razgovarala je s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, zatim s nekoliko ministara, od Slavka Linića do potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a Branka Grčića, te s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem.

Makroekonomska i fiskalna stabilnost signalizirat će tržištima da Vlada ozbiljno misli, no osim toga treba raditi na povećanju konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, strukturnim reformama i izvlačenju što veće koristi od skorog članstva u EU-u.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana