Hrvatska

SLUŽBENO Vlada odbila ponudu Visie Croatice za kupnju Imunološkog zavoda

SLUŽBENO Vlada odbila ponudu Visie Croatice za kupnju Imunološkog zavoda

Vlada je na sjednici u četvrtak odbila ponudu društva Visia Croatica za kupnju Imunološkog zavoda te donijela odluku o raspisivanju novog natječaja.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je da je Ministarstvo gospodarstva nakon analize ponude obavilo konzultacije s Upravom i sindikatima Imunološkog zavoda te istaknuo da su oni zaključili da ponuda Visia Croatice “sigurno ne može dugoročno osigurati opstojnost Imunološkog zavoda”.

Prema njegovim riječima, ponuda Visije Croatice sadržavala je “prilične nedorečenosti i nepoznanice u sadržaju plana poslovanja, ulaganja i razvoja”, a dodao je kako su njihova rješenja pripadala “nekim prošlim vremenima”.

Vrdoljak je rekao kako je Imunološki zavod prije više od dvije godine izgubio dozvolu za rad, jer se u njega nije ulagalo 20 godina

Podsjetimo, društvo Visia Croatica dalo je jedinu obvezujuću ponudu za kupnju 163.373 dionice ili 73,41 udjela u temeljnom kapitalu Imunološkog zavoda.

U natječaju, od investitora se uz ostalo tražilo najmanje sto milijuna kuna ulaganja u izgradnju novog postrojenja koje bi osiguralo trajno dobivanje dozvola za proizvodnju te trajno zadržavanje proizvodnje u Hrvatskoj i osiguranje proizvodnje krvnih derivata isključivo iz plazme prikupljene od domaćeg stanovništva.

Pročitajte još

Peđa Grbin: ‘Od danas više ne smijem govoriti da je Milanović kandidat SDP-a za premijera’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Milanović odmah mora podnijeti ostavku

Dulist

OPĆI SABOR HDZ-a Plenković u govoru hvalio Karamarka pa kritizirao Milanovića

Dulist