Crna kronika

SLUČAJ ŽERAVICA Odvjetnik: Čekamo kraj istrage, Antun nije kriv!

 Dobro sam, a za sve izjave molim vas obratite se mom odvjetniku – kazao nam je danas Antun Žeravica u poruci.

Njegov odvjetnik Krešimir Škarica, koji čeka kraj izvidnih radnji i traženu dokumentaciju, najavio je privatnu tužbu.

– MUP je protiv Žeravice podnio kaznenu prijavu i on je sad u statusu osumnjičenika. Državno odvjetništvo sad provodi daljnje izvidne radnje. Uzimaju personalne materijalne dokaze, nakon čega će vidjeti postoje li elementi za kazneni progon ili ne. Dakle, moraju odlučiti hoće li ili ne protiv njega podignuti optužni akt. Naime, državni odvjetnik može prihvatiti kaznenu prijavu ili je odbaciti kao neosnovanu. Još ćemo vidjeti kakav će biti ishod, na njima je autonomija odlučivanja. Kad donesu odluku, mi ćemo se prema njoj postaviti – kazao nam je Škarica.

– Ukoliko optužnica bude podignuta mi ćemo se naravno braniti jer smatramo kako s njegove strane uopće nema elemenata kaznenog djela. Upravo suprotno, naš stav je da je Policija počinila više i kaznenih i stegovnih prekršaja. Upotrijebili su prekomjernu silu, uopće nije bilo razloga za takvo postupanje. A da ne govorimo o slici koja je poslana turistima o tom događaju – rekao nam je Škarica, koji je objasnio zašto se Žeravica na prvom ispitivanju branio šutnjom.

Što nam je još kazao Žeravicin odvjetnik Škarica pročitajte u tiskanom broju DuLista, koji se od srijede nalazi u prodaji.

Pročitajte još

ZBOG OZLIJEDA PREBAČEN ZA SPLIT Zbog neprimjerene brzine izgubio nadzor nad motociklom

Dulist

Bugarka ‘opelješila’ Australku dok je razgledavala Grad

Dulist

ZATON MALI U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

Dulist