Crna kronika

SLUČAJ ŽERAVICA Odvjetnik: Čekamo kraj istrage, Antun nije kriv!

SLUČAJ ŽERAVICA Odvjetnik: Čekamo kraj istrage, Antun nije kriv!

 Dobro sam, a za sve izjave molim vas obratite se mom odvjetniku – kazao nam je danas Antun Žeravica u poruci.

Njegov odvjetnik Krešimir Škarica, koji čeka kraj izvidnih radnji i traženu dokumentaciju, najavio je privatnu tužbu.

– MUP je protiv Žeravice podnio kaznenu prijavu i on je sad u statusu osumnjičenika. Državno odvjetništvo sad provodi daljnje izvidne radnje. Uzimaju personalne materijalne dokaze, nakon čega će vidjeti postoje li elementi za kazneni progon ili ne. Dakle, moraju odlučiti hoće li ili ne protiv njega podignuti optužni akt. Naime, državni odvjetnik može prihvatiti kaznenu prijavu ili je odbaciti kao neosnovanu. Još ćemo vidjeti kakav će biti ishod, na njima je autonomija odlučivanja. Kad donesu odluku, mi ćemo se prema njoj postaviti – kazao nam je Škarica.

– Ukoliko optužnica bude podignuta mi ćemo se naravno braniti jer smatramo kako s njegove strane uopće nema elemenata kaznenog djela. Upravo suprotno, naš stav je da je Policija počinila više i kaznenih i stegovnih prekršaja. Upotrijebili su prekomjernu silu, uopće nije bilo razloga za takvo postupanje. A da ne govorimo o slici koja je poslana turistima o tom događaju – rekao nam je Škarica, koji je objasnio zašto se Žeravica na prvom ispitivanju branio šutnjom.

Što nam je još kazao Žeravicin odvjetnik Škarica pročitajte u tiskanom broju DuLista, koji se od srijede nalazi u prodaji.

Pročitajte još

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist

Turist iz Srbije u šetnji Gružem ukrao mobitel sa stražnjeg sjedala automobila

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Vozačica udarila u stup, prevezena u bolnicu

Dulist