Grad

SLUČAJ ŽARKOVICA Nakon sukoba s DuListom Vlahušić poziva ministra Tolušića na sastanak

SLUČAJ ŽARKOVICA Nakon sukoba s DuListom Vlahušić poziva ministra Tolušića na sastanak

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je dopis ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću u kojemu ga, na temelju Zaključka Gradskog vijeća Grada Dubrovnika donesenog na sjednici Gradskog vijeća, poziva na zajednički radni sastanak s ciljem da se zajedničkim dijalogom i suradnjom iznađe najbolje i najprimjerenije rješenje za trenutačnu situaciju u kojoj se nalazi neregistrirani azil za napuštene životinje na Žarkovici, tvrde iz gradske uprave.

‘Gradonačelnik Andro Vlahušić navodi kako su do izgradnje novog azila potrebne smjernice i pomoć Ministarstva poljoprivrede oko daljnjih postupanja i organiziranja pomoći Društvu za zaštitu životinja Dubrovnik s obzirom na postojeće Rješenje Ministarstva poljoprivrede kojim je izrečena zabrana daljnjeg smještanja izgubljenih i napuštenih životinja u nelegalni azil na Žarkovici te osiguranje smještaja za zatečenih 349 pasa u odobrena skloništa i sklapanje ugovora s istima. Poziv na zajednički sastanak osim ministru Tolušiću upućen je i na adresu Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Sanitata Dubrovnik i klubovima vijećnika’, tvrde Vlahušićevi PR-ovci.

 

Napad na DuList

Ovakva retorika iz gradske uprave dolazi nakon što je Ministarstvo u odgovoru na upit DuLista potvrdilo da gradonačelnik Vlahušić NIKAD nije tražio suglasnost za postavljanje kućica za pse koje su navodno naručene i plaćene 400 tisuća kuna.

Podsjetimo, Vlahušić je u nekoliko navrata na sjednicama Gradskog vijeća tvrdio kako čeka suglasnost Ministarstva za postavljanje kućica u postojeći azil. Riječ je o kućicama koje su zapravo bile namijenjene ‘njegovom azilu’ čiju je izgradnju zaustavilo Ministarstvo kulture, a nakon čega su iz Društva za zaštitu životinja tražili da se te kućice dostave na Žarkovicu kako bi životinje lakše prebrodile zimu.

Nakon što smo gradonačelnika na konferenciji za novinare suočili s odgovorom Ministarstva koje je u istom dopisu poručilo kako pozdravlja takvu akciju, Vlahušić je okrenuo pilu naopako i obrušio se na novinare i urednike DuLista. Tada je pokušao iskriviti istinu i na pet izravnih upita o tome ‘je li ili pak nije točna tvrdnja Ministarstva da nije tražio njihovu suglasnost kao što je opetovano tvrdio’, Vlahušić je pokušao stvari prikazati na način da je on zapravo ‘tražio od Ministarstva da ukinu rješenje Veterinarske inspekcije iz lipnja 2015. godine kojim se tražilo izmještanje pasa sa Žarkovice’.

Na našu opasku kako to jednostavno nije točno, gradonačelnik je po običaju, kad ostane uhvaćen u laži, stvari spustio na osobnu razinu i ponovno opleo po novinaru i urednici DuLista.

I ovakvo priopćenje iz gradske uprave po svemu sudeći samo je jedan u nizu ‘pucnjeva u prazno’, no hoće li sve tako i ostati zapravo ovisi o angažiranosti samog ministra Tolušića u cijelom slučaju. Vjerojatno je i potpuna slučajnost što je priopćenje tempirano usred silnih afera sa salmonelom kada je upravo Tolušićev resor rastegnut ‘od nemila do nedraga’.

Inače, istom dopisu iz pera Vlahušićevih PR-ovaca ističe se kako je ”Grad Dubrovnik spreman uložiti financijska sredstva za izgradnju azila za napuštene životinje te da se trenutačno nastoji pronaći primjerena lokacija na kojoj će se moći graditi’. Vrijedi ipak napomenuti kako se ovakva retorika mogla čuti i prije tko zna koliko godina, no stvari se do danas, nedostatkom političke volje, nisu pomaknule s mrtve točke.

 

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist