Crna kronikaUrednički izbor

SLUČAJ TRAGEDIJE U HE DUBROVNIK Rukavini i Starmanu dokinut istražni zatvor

SLUČAJ TRAGEDIJE U HE DUBROVNIK Rukavini i Starmanu dokinut istražni zatvor

Nikola Rukavina, aktualni član Uprave HEP-a i donedavni šef HEP Proizvodnje, Željko Starman u slučaju koji je protiv njih pokrenulo Državno odvjetništvo, a vezanim uz odgovornost za tragediju u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu, branit će se sa slobode.

Podsjetimo, Rukavina i Starman u zgradu Županijskog suda u Dubrovniku privedeni su 11. lipnja kada im je određen istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti utjecaja na na devet svjedoka u postupku zaključivanja odgovornosti za izgubljene živote.

– Oni se ni na koji način ne osjećaju krivima zbog počinjenog djela koje im se stavlja na teret. U tom dijelu svaki boravak u istražnom zakonu je za njih izrazito traumatičan. Naša želja je da se oni što prije saslušaju i da se dokine istražni zatvor kako bismo krenuli ravnopravno u ovaj postupak. Držimo da je DORH zbog neravnoteže zakonskih ovlasti bio u prioritetu postupanja i tek kad izađu naši branjenici imat ćemo poštenu šansu za suđenje i dokazivanje – poručio je tada odvjetnik Željka Starmana Gordan Preglej.

Pročitajte još

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

SUKOB GAZDI Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist