Aktualno

SLUČAJ NIKŠE HRDALA Dok kriminalci ‘vladaju’, pravda se provodi na malim ljudima

Nikša Hrdalo

Kakav paradoks može nastati iz činjenice da se protiv vas vodi bilo kakva vrsta pravnog postupka i koliko je pravda zapravo – nepravedna, možda najbolje zna naš sugrađanin Nikša Hrdalo koji je prije desetak godina doživio nevjerojatnu pravnu situaciju.

Naime, 2003. godine protiv njega je podignuta prijava za kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina klasificirano kao ‘prijetnja’ te je tada državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu ocijenio da bi ostanak Nikše Hrdala na položaju predstojnika Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji mogao štetiti ugledu službe.

Predložio je Hrdalovo razrješenje koje je Vlada RH i prihvatila. Hrdalo je s pozicije ‘maknut’ s optužbom koja je započela kao bezazlena međususjedska svađa tri godine prije nego je pretvorena u kazneno djelo prijetnje.

– To me ne bi smetalo da tada nisu, kao što i sad, u Saboru, na čelu gradova i na svim čelnim mjestima sjedali ljudi koji su optuženi za zločine, malverzacije, krivotvorenje, sto drugih stvari! Na primjer, na čelu grada bio je Vlahušić koji je napravio grešku u poslovanju, zlouporabu položaja dok je bio na vlasti, dok sam ja ovo djelo napravio tri godine prije, nevezano za službu i moj rad! Kakav je to pravni paradoks kad se mene ‘miče’ sa svih službenih dužnosti unatoč činjenici da je Europski sud za ljudska prava presudio u konačnici u moju korist i da imam ‘satisfakciju’, dok drugi ‘slobodno vladaju’ – kaže Hrdalo.

Cijeli paradoks pravne države u slučaju Nikše Hrdala pročitajte u tiskanom izdanju DuLista!

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist