Grad

SLUČAJ ARLA Raguž: Prijavio sam prijetnje smrću, pretpostavljam da je riječ o taksistu

Željko Raguž

Zamjenik gradonačelnik Dubrovnika Željko Raguž potvrdio je u četvrtak u Dubrovniku kako je u srijedu policiji prijavio da mu je dan ranije nepoznata osoba prijetila smrću.
Naime, nakon što je Grad Dubrovnik u utorak ujutro na predjelu Ploča na dijelu ceste koji su dubrovački taksisti koristili kao ”divlje stajalište” postavio ukrasne kamene arle, nepoznata osoba jednu od arli prekrila je bijelom plahtom i na nju nacrtala križ te ispisala Raguževo prezime.
”Bio sam u srijedu na policiji, kazna je od najmanje pola godine do tri godine zatvora. Uzeo sam jaki odvjetnički ured iz Zagreba da isprati ovu situaciju. Kad netko završi tamo gdje treba završiti, drugačije će se razmišljati i smirit će se glave”, rekao je Raguž te dodao kako ne zna tko mu je prijetio, ali kako pretpostavlja da je riječ o jednom od taksista.
”Mene ne mogu ustrašiti, postoje nadzorne kamere na tom predjelu, ne sumnjam da će brzo naći počinitelj. Možda su prije prolazili lišo, ali su ovaj put na krivog naletili”, rekao je Raguž.
Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je u četvrtak kako izražava žaljenje zbog ovog događaja te kako dubrovačke taksiste sljedeće godine kada im istekne koncesija čeka ozbiljan Pravilnik.
”Dubrovački taksisti moraju povoljnije voziti Dubrovčane, a dio naših taksista se počeo ponašati kao drumski razbojnici. To ne smije postojati u nijednom gradu”, rekao je Vlahušić te zaključio kako se broj koncesija s postojećih 207 neće smanjivati.
Inače, ovaj ”sramotni performans” izveden je isti dan kada je dubrovačko Gradsko vijeće raspravljalo o izmjenama Odluke o autotaksi prijevozu u Dubrovniku.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist