Crna kronika

Slomio nogu dok je ribao s kraja u blizini Molunta, spašavala ga pomorska policija

Teške tjelesne ozljede zadobio je ribolovac tijekom ribolova s kraja nedaleko od Molunta.

Hitan medicinski transport ozlijeđenog ribolovca obavili su rano jutros službenici Pomorske policije Dubrovnik u koordinaciji s Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Kako javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, sukladno izvještaju nadležne Lučke kapetanije Dubrovnik, MEDICO akcija započela je jutros, 20. ožujka u 6.25 sati, nakon što su službenici MRCC Rijeka zaprimili poziv jednoga od dvojice ribolovaca, I.R. i I.S., državljana Republike Hrvatske, koji su za jednog od njih prijavili tešku ozljedu u vidu loma noge te zatražili medicinsku evakuaciju sa pozicije ribolova, na obalnim sikama uz obalu prema otvorenome moru, južno od naselja Molunat, u smjeru Vitaljine.

Budući da je djelatnicima Hitne medicinske pomoći Konavle zbog konfiguracije terena dolazak na poziciju bio nepristupačan, iz MRCC Rijeka u suradnji s Pomorskom policijom Dubrovnik, angažirana je policijska brodica, kojom su dvojica ribolovaca jutros u 7.45 sati evakuirani sa pozicije te nedugo potom, u 8.05 sati prevezeni u luku Molunat. Ozlijeđenoga su u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Konavle, čime je ova akcija uspješno okončana.

Dvojica ribolovaca na poziciju ribanja, odnosno, nesreće pristigli su kopnenim putem, pješice, a tijekom trajanja akcije vremenski uvjeti na moru bili su povoljni.

Pročitajte još

LOKALIZIRAN POŽAR POVIŠE ZATONA Vatrogasci ostaju dežurati preko noći

Dulist

NASTAVLJA SE CRNI NIZ Cesta oduzela život još jednoj osobi

Dulist

U Radovčićima vozilo sletjelo s ceste

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija