Crna kronika

Slomio nogu dok je ribao s kraja u blizini Molunta, spašavala ga pomorska policija

Teške tjelesne ozljede zadobio je ribolovac tijekom ribolova s kraja nedaleko od Molunta.

Hitan medicinski transport ozlijeđenog ribolovca obavili su rano jutros službenici Pomorske policije Dubrovnik u koordinaciji s Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Kako javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, sukladno izvještaju nadležne Lučke kapetanije Dubrovnik, MEDICO akcija započela je jutros, 20. ožujka u 6.25 sati, nakon što su službenici MRCC Rijeka zaprimili poziv jednoga od dvojice ribolovaca, I.R. i I.S., državljana Republike Hrvatske, koji su za jednog od njih prijavili tešku ozljedu u vidu loma noge te zatražili medicinsku evakuaciju sa pozicije ribolova, na obalnim sikama uz obalu prema otvorenome moru, južno od naselja Molunat, u smjeru Vitaljine.

Budući da je djelatnicima Hitne medicinske pomoći Konavle zbog konfiguracije terena dolazak na poziciju bio nepristupačan, iz MRCC Rijeka u suradnji s Pomorskom policijom Dubrovnik, angažirana je policijska brodica, kojom su dvojica ribolovaca jutros u 7.45 sati evakuirani sa pozicije te nedugo potom, u 8.05 sati prevezeni u luku Molunat. Ozlijeđenoga su u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Konavle, čime je ova akcija uspješno okončana.

Dvojica ribolovaca na poziciju ribanja, odnosno, nesreće pristigli su kopnenim putem, pješice, a tijekom trajanja akcije vremenski uvjeti na moru bili su povoljni.

Pročitajte još

VIDEO Požar iznad Stare Čajkovice lokaliziran

Dulist

Policija ispisala skoro 800 kazni, više od pola zbog ‘gasiranja’

Dulist

[VIDEO] Buknuo je požar na Gorici sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija