Zanimljivosti

Slobodno se kupajte, more je čisto!

Prema prvom ovogodišnjem ispitivanju kakvoće mora uzorci na svih 108 plaža u Dubrovačko-neretvanskoj županiji odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Od ukupno 108 plaža, more na 104 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, dok je na plažama u Lozici, Albatros u Cavtatu, Ušće Opuzen i Ušće Ploče more dobre kakvoće.
 
Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije prvo redovno ispitivanje mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2013. godinu obavio je od 21. do 29. svibnja 2013. godine.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).
 
Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

[VIDEO] Po ričeti Marove none skuhajte štufani grah

Dulist

PORAST OD 14 POSTO Hrvati sve više kupuju preko Interneta

Dulist

UHVATILI SMO TRENUTAK Ljubav na Postiri

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija