Zanimljivosti

Slobodno se kupajte, more je čisto!

Prema prvom ovogodišnjem ispitivanju kakvoće mora uzorci na svih 108 plaža u Dubrovačko-neretvanskoj županiji odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Od ukupno 108 plaža, more na 104 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, dok je na plažama u Lozici, Albatros u Cavtatu, Ušće Opuzen i Ušće Ploče more dobre kakvoće.
 
Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije prvo redovno ispitivanje mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2013. godinu obavio je od 21. do 29. svibnja 2013. godine.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).
 
Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist

ŽELJEZNICOM PO KONAVLIMA Zavirite u fascinantni svijet Pera Šiše

Dulist

PREKRASAN PRIZOR Zažutila se žuka, ‘priziva’ tople i sunčane dane

Dulist