Natrag
20.4.2019 02:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Sloboda” konačno suvremeno kino!

14.3.2012 @ 17:46 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

U očekivanju otvaranja tri suvremene kino dvorane CineStara u Dvorima Lapad, iz gradske uprave najavljuju pomalo neobičnu vijest s obzirom na vrijeme i mjesto u kojem živimo.

Dubrovnik će, naime, dobiti suvremenu kino dvoranu! Dobro, imali smo i dosad kino, tu je i dvorana Visia, no s preuređenjem dubrovačka 'Sloboda' će valjda konačno postati u pravom smislu riječi suvremeno kino kakvo jedan grad kao što je Dubrovnik i zaslužuje.

Tako su danas u obilasku Luže, Slobode, i Slavice bili gradonačelnik Andro Vlahušić, te pročelnica UO za kulturu i baštinu Ana Hilje Čagalj, budući da su u Kinu Sloboda u tijeku radovi preuređivanja dvorane. Točnije napravit će se zamjena postojećih stolica, novim, modernijim i komfornijim po uzoru na najmodernije kinodvorane.
Preuređenje kinodvorane obavljaju Kinematografi Dubrovnik uz potporu Grada Dubrovnika, a predviđeni dovršetak uređenja dvorane i prostora Luže, kao budućeg izložbenog prostora, je kroz mjesec dana.

Iz gradske uprave javljaju dalje kako su nakon obilaska Luže gradonačelnik i pročelnica obišli Slanicu, gdje je također u tijeku preuređenje postojeće dvorane Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Dvorana, u kojoj se predviđa 170 sjedećih mjesta s galerijom, služit će kao novi koncertni prostor čime će se, smatraju u Gradu, zadovoljiti potrebe orkestra za koncertnim prostorima u zimskom razdoblju, te tijekom ljetne koncertne sezone kada vremenske prilike ne omogućuju održavanje koncerata u atriju Kneževa dvora.

– Kako bi glazbenici imali i adekvatan predprostor iz kojeg bi izlazili prije koncerta i u kojem bi smjestili klavir kada nije u upotrebi, odlukom gradonačelnika dodijelit će se prostor koji se nalazi između arheološke izložbe Dubrovačkih muzeja i DSO, a koji muzeji ne koristi kao izložbeni prostor. Treba istaknuti kako će se muzejima dati na korištenje drugi određeni adekvatni prostor koji će također biti osiguran prema svim mjerama i propisima – priopćili su iz gradske uprave.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana