Kultura

Sloboda izraza i ljubav prema Gradu

Sloboda izraza i ljubav prema Gradu

Na šestoj po redu izložbi iz ciklusa „Dubrovački likovni umjetnici u Rixosu“ u istoimenom hotelu otvorena je izložba dubrovačkih likovnih umjetnika Maje Kovačević i Valtera Kožula.

Tom prilikom Mato Jerinić je istaknuo kako su za vještinu dobrog slikarstva potrena najmanje četiri faktora: meko srce, fino oko, laka ruka i uvijek sviježe oprani kist.

– Večeras festižamo slike naših sugrađana, prijatelja, i od prvih dana sudionika na likovnoj koloniji u Trnovici. Pred nama se djela slikana ženskim lirskim rukopisom, po kojem je Maja Kovačević posebna te muškim likovnim pismom ispisanim sigurnim potezom kista po kojem je Valter Kožul nezaobiliazan kada je riječ o suvremenoj likovnoj produkciji u Dubrovniku – istaknuo je Jerinić.

Jerinić je ujedno naglasio slobodu likovnog izraza Maje Kovačević, koja ne prestaje istraživati i pronalaziti nove puteve likovnog istraživanja te pritom uvijek ostaje svoja, po slikarskom rukopisu posebna i prepoznatljiva.

Za Jerinića Valter Kožul je slikar zaljubljen u Dubrovnik, „otvoreni dlan pod zvjezdama pružen svijetu“, s istančanim osjećajem za sklad i cjelovitost slike.

Izložba će biti otvorena do 29. siječnja.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist