Natrag
20.4.2019 02:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sloboda izraza i ljubav prema Gradu

16.1.2012 @ 22:31 Baldo Marunčić Kultura
10;10

Podijelite:

Na šestoj po redu izložbi iz ciklusa „Dubrovački likovni umjetnici u Rixosu“ u istoimenom hotelu otvorena je izložba dubrovačkih likovnih umjetnika Maje Kovačević i Valtera Kožula.

Tom prilikom Mato Jerinić je istaknuo kako su za vještinu dobrog slikarstva potrena najmanje četiri faktora: meko srce, fino oko, laka ruka i uvijek sviježe oprani kist.

– Večeras festižamo slike naših sugrađana, prijatelja, i od prvih dana sudionika na likovnoj koloniji u Trnovici. Pred nama se djela slikana ženskim lirskim rukopisom, po kojem je Maja Kovačević posebna te muškim likovnim pismom ispisanim sigurnim potezom kista po kojem je Valter Kožul nezaobiliazan kada je riječ o suvremenoj likovnoj produkciji u Dubrovniku – istaknuo je Jerinić.

Jerinić je ujedno naglasio slobodu likovnog izraza Maje Kovačević, koja ne prestaje istraživati i pronalaziti nove puteve likovnog istraživanja te pritom uvijek ostaje svoja, po slikarskom rukopisu posebna i prepoznatljiva.

Za Jerinića Valter Kožul je slikar zaljubljen u Dubrovnik, „otvoreni dlan pod zvjezdama pružen svijetu“, s istančanim osjećajem za sklad i cjelovitost slike.

Izložba će biti otvorena do 29. siječnja.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana