Natrag
20.2.2019 02:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sljedeći tjedan do 36 stupnjeva u hladu

24.7.2013 @ 23:23 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Do kraja ovoga tjedna cijelu Hrvatsku zahvatit će toplinski udar, a najviše će temperature dosegnuti i 36 Celzijevih stupnjeva u hladu.

Vruće će biti sve do ponedjeljka i to već od ranog jutra – očekuju se temperature od 20 do čak 25 Celzijevih stupnjeva, prenosi vecernji.hr. Među najtoplijim danima bit će petak, nedjelja i ponedjeljak, kada će u cijeloj Hrvatskoj biti pakleno vruće – najviša temperatura u Zagrebu tada će iznositi 36, u Osijeku 35, Splitu 33 i Rijeci 31 Celzijev stupanj, a isto toliko meteorolozi predviđaju za Dubrovnik.

Do kraja tjedna građanima se preporučuje da se pridržavaju već dobro znanih uputa za velikih vrućina. Izbjegavajte izlazak u najtoplijem dijelu dana, od 12 do 17 sati, naporan fizički rad, ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu, nosite laganu široku svijetlu odjeću od prirodnih materijala i pijte dovoljno tekućine. Izbjegavajte napitke s puno šećera i kofeina, a oni koji uzimaju lijekove trebali bi provjeriti s liječnikom kakav je njihov utjecaj na termoregulaciju i ravnotežu tekućine u tijelu. Toplinski udar očekuje se i u susjednim zemljama – Sloveniji, Srbiji, BiH, gdje će se temperatura, prema prognozama, penjati i do 39 stupnjeva u hladu.
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana