Aktualno

Sljedeći tjedan do 36 stupnjeva u hladu

Sljedeći tjedan do 36 stupnjeva u hladu

Do kraja ovoga tjedna cijelu Hrvatsku zahvatit će toplinski udar, a najviše će temperature dosegnuti i 36 Celzijevih stupnjeva u hladu.

Vruće će biti sve do ponedjeljka i to već od ranog jutra – očekuju se temperature od 20 do čak 25 Celzijevih stupnjeva, prenosi vecernji.hr. Među najtoplijim danima bit će petak, nedjelja i ponedjeljak, kada će u cijeloj Hrvatskoj biti pakleno vruće – najviša temperatura u Zagrebu tada će iznositi 36, u Osijeku 35, Splitu 33 i Rijeci 31 Celzijev stupanj, a isto toliko meteorolozi predviđaju za Dubrovnik.

Do kraja tjedna građanima se preporučuje da se pridržavaju već dobro znanih uputa za velikih vrućina. Izbjegavajte izlazak u najtoplijem dijelu dana, od 12 do 17 sati, naporan fizički rad, ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu, nosite laganu široku svijetlu odjeću od prirodnih materijala i pijte dovoljno tekućine. Izbjegavajte napitke s puno šećera i kofeina, a oni koji uzimaju lijekove trebali bi provjeriti s liječnikom kakav je njihov utjecaj na termoregulaciju i ravnotežu tekućine u tijelu. Toplinski udar očekuje se i u susjednim zemljama – Sloveniji, Srbiji, BiH, gdje će se temperatura, prema prognozama, penjati i do 39 stupnjeva u hladu.
 

Pročitajte još

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist