Kultura

Sljedeći po redu – Županijski LiDraNo

Županijska smotra LiDraNo 2013. održat će se u utorak, 19. veljače u Kazalištu Marina Držića s početkom u 9.30 sati.

Učenici  iz 22 osnovne,  osam srednjih škola i Učeničkog doma iz Dubrovačko neretvanske županije  sudjeluju s  40  literarnih radova,  26 novinarskih radova, osam školskih listova, 24  pojedinačnih, 16  skupnih scenskih nastupa,  i tri radijske emisije, a članovi prosudbenih povjerenstava predložit će najbolje radove za Državnu smotru LiDraNo 2013.

U predvorju kazališta priredit će se izložba školskih listova, a po završetku svih scenskih izvedbi organizirat će se okrugli stol,razgovor učenika  i nastavnika-voditelja s članovima prosudbenih povjerenstava.

U svečanom  programu otvaranja Županijske smotre  sudjeluju učenici Ekonomske i trgovačke  škole,  Gimnazije Dubrovnik i OŠ Stjepana Radića Metković.

Smotru će otvoriti Marijeta Hladilo, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Dubrovačko-neretvanske županije.

Županijsku smotru organizirali su i pripremili nastavnici osnovnih i srednjih škola Asija
Kursar,  Vera Čučević, Anka Jelić-Kovačić, Vedrana Elez, Sanja Putica, Ivanka Ujdur, Radmila Milaković, Tajana Martić, Sonja Mostahinić, pod pokroviteljstvom Županijskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Dubrovnik, a domaćin je Gimnazija Dubrovnik.

Odabir najboljih radova povjeren je prosudbenim povjerenstvima:

– za literarni izraz: Dubravka Perkić , Marija Čokljat, Katja Bakija
– za novinarski izraz:  Lidija  Crnčević, Ivica Puljić, Marko Giljača
– za scenski izraz: Zorica Kolić, Gloria Šoletić, Hrvoje Sebastijan,
– državni izbornik: Davor Mojaš.   

 

Pročitajte još

‘JEZIKU JE SVEJEDNO’ Predavanje o hrvatskom između znanosti i ideologije

Dulist

‘JEDINSTVEN JE, ZANIMLJIV, MOJ’ Mišo Baričević izložio svoj Dubrovnik ‘I – XII’

Dulist

‘DUBROVNIK I – XII’ U Narodnoj knjižnici izlaže gospar Mišo Baričević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija