Natrag
18.2.2019 15:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

Slim i cigarete s okusima odlaze u prošlost?

22.7.2013 @ 17:55 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Novosti Direktive EU svakako neće pogodovati duhanskoj industriji. Naime, upozorenjima o štetnosti pušenja trebalo bi biti prekriveno oko 75 posto kutije cigareta, stoji u novom prijedlogu europske Direktive o duhanskim proizvodima.

No to nije sve – dužnosnici europskog Odbora za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane zauzeli su se i za zabranu prodaje 'slim' cigareta, kao i onih s raznim okusima, za kojima najčešće posežu mladi.

Jedan od prijedloga je i manje od 20 cigareta po kutiji, ističu iz Europskog saveza za javno zdravstvo, a ovom Direktivom planira se smanjiti broj pušača za dva posto u idućih pet godina.

Više o zakonu o zabrani pušenja možete pročitati ovdje.

Procjenjuje se da oko 13 milijuna ljudi u EU-u pati od bolesti povezanih s pušenjem. Najčešće su maligne bolesti (rak pluća, ždrijela, grkljana, usne šupljine i mnogih drugih sijela), kardiovaskularne bolesti (srčani infarkt, moždani udar, bolesti periferne cirkulacije) i respiratorne bolesti (kronična opstruktivna bolest pluća).

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana