Kultura

SLIKOVITI MOTIVI Izložba ‘Oko Grada’ Lukše Obradovića

SLIKOVITI MOTIVI Izložba 'Oko Grada' Lukše Obradovića

Izložba ‘Oko Grada’ dubrovačkog umjetnika Lukše Obradovića bit će otvorena u utorak, 14. svibnja, u 19 sati u prizemlju Narodne knjižnice Grad.

Kustosica izložbe Andrea Batinić Ivanković u katalogu izložbe između ostalog je napisala:

-Ljudske figure, lica i pejzaž u slikarstvu Lukše Obradovića nisu tek bilježenje i pretvorba slikovitih motiva Grada i žena, već su teme preko kojih iznosi svoja razmišljanja i raspoloženja. Na Lukšinim radovima prisutna je asocijativnost u ‘čitanju’ gotovo svakog segmenta slike i moguće je razaznati umjetnikovo kretanje u svojevrsnu labirintu likovne tvorbe, od organizacije forma, ambijentalnosti i svih onih znakova i oblika koji sugeriraju upućenost u umjetnikovo unutrašnje psihičko stanje – stanje duše.

Izložba će biti otvorena do utorka, 4. lipnja 2019.

O umjetniku:

Lukša Obradović rođen je 7. rujna 1959. godine u Dubrovniku. Još od rane mladosti, već za vrijeme gimnazijskih dana, inspiriran ljepotom i skladom gradskih mira ljubav prema svom Gradu i umjetnosti profilirao je u ono što danas čini njegov likovni izraz, umjetnički opus i njega samoga. Likovno se izražava u raznim tehnikama, od ulja i akrilika na platnu do kombiniranih tehnika, kolaža te umjetničkih instalacija i multimedijalnih projekcija. Kao slobodni umjetnik član je Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika Dubrovnik od 1974. godine, HDLU-a te Matice hrvatske. Sudjelovao je na brojnim skupnim izložbama ULIPUD-a, a do sada je imao petnaest samostalnih izložaba u Dubrovniku. Od 2003. godine aktivni je član međunarodne profesionalne mreže vizualnih umjetnika i fotografa FineArtAmerica.com gdje je do sada izložio oko 960 svojih radova u digitalnome formatu.

Pročitajte još

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist

[FOTO] ROĐENDANSKI KONCERT ZBORA BLASIUS Napunili Saloču od zrcala

Dulist

[FOTO] Predstavljena slikovnica Stane Šćapec ‘Bubamara iz Moševića’

Dulist