Grad

SLIJEDI NOVA OPERACIJA Ante Jović nastavlja svoju borbu i treba našu pomoć!

Ante Jović

Mladi Mokošanin Ante Jović uskoro će u Njemačku na novu operaciju, a sudeći po predračunu to bi moglo iscrpiti raspoloživa financijska sredstva, pa mu je još jednom potrebna financijska pomoć.

„Kako sam i najavljivao, stigao je predračun iz Njemačke. Iznos je dosta veći od onoga što se očekivalo, odnosno što je bilo spominjano u prethodnim razgovorima sa klinikom u Munchenu. Cijena operacija za obje noge bi bila 23 tisuće eura, a za nove ortoze koje bi se trebale nositi nakon toga – 11 tisuća eura. Navedeni troškovi nisu konačni.

Obitelj je u kontaktu sa par humanitarnih organizacija iz Njemačke, koje će vjerovatno sudjelovati putem donacija.
Pokušati ćemo dio troškova pokriti i putem HZZO.

Trenutno stanje raspoloživih sredstava, nakon odlaska u Njemačku u rujnu, rehabilitacije u Krapini nakon toga, te svih ostalih svakodnevnih troškova, koje ovdje rijetko ili nikada i ne spominjemo iznosi 139.750,17 kn (ovdje je uračunata i kamata na oročenje koja dospjeva u siječnju) i 13.468,15 USD (također s uračunatom nedospjelom kamatom).

Dakle raspoloživo je ukupno oko 230 tisuća kuna.

U više navrata tijekom prošle godine sam u ime obitelji Jović pozvao ljude da nadalje ne doniraju novac, jer ga ima dovoljno za tekuće obaveze. Unatoč obavijesti, postoje ljudi koji su pomagali i nadalje pomažu na razne načine, pa i financijski. U međuvremenu je isključivo željom nekolicine njih, organizirano nekoliko humanitarnih akcija u kojima su prikupljena znatna financijska sredstva. O njima sam redovno pisao u prethodnim objavama, pa neću ponavljati.

S obzirom na iznos ovih troškova i na iznos raspoloživih sredstava, jasno je da će ova sredstva najvjerojatnije moći pokriti ove troškove, ako računamo na učešće humanitarnih organizacija. Pokriti da, ali ih i potpuno iscrpiti. Stoga vas pozivam da se ponovno uključite i pomognete financijski u skladu sa svojim mogućnostima. Ni donacija od svega par kuna nije bezvrijedna. Dapače, itekako je vrijedna.

Ovo je velika stvar za Antu Jovića. Nakon ove dvije operacije, trebao bi dobiti ortoze i konačno se početi jače i učinkovitije oslanjati na svoje noge, što bi otvorilo put ka jednom potpuno drugačijem, za sada njemu nezamislivom načinu života, kojem se svim srcem nada. Kada smo do ovdje došli, nadam se i zapravo vjerujem da sad nećemo stati u ovom ključnom trenutku za njegovu budućnost.

Vrijeme do operacija, obitelj će iskoristiti da kontaktira i dobije mišljenja što većeg broja stručnjaka, vezano za navedene operacije. Također je u kontaktu i sa još nekoliko klinika gdje bi se operacije mogle obaviti. Kvalitet je ovdje presudan, pa će to i biti glavni kriterij konačnog odabira. Tako ako se isti zahvati budu mogli jednako kvalitetno obaviti po manjoj cijeni u nekoj drugoj specijaliziranoj ustanovi, ona će u konačnici i biti odabrana.

Zahvaljujem se unaprijed na vašem odazivu i dobroti u svoje osobno ime i u ime dječaka i njegovih roditelja , kao i na svemu što ste mu do sada omogućili u njegovoj iscrpljujućoj borbi. Hvala svima koji i ne mogu učestvovati, ali su tu kao podrška u grupi, što dječaku jako mnogo znači“ – napisao je u Facebook grupi ‘Ante Jović u <3’ njen osnivač i Antin prijatelj Vlaho Aničić.

Broj računa na OTP banci za pomoć Anti Joviću je 2407000- 3205489129. Uplate preko internet bankarstva (korisnici OTP internet bankarstva odabiru opciju PRIJENOS) vrše se na račun primatelja 2407000-1024070003 (HR5324070001024070003, OTP Banka, sjedište Zadar). Model i poziv na broj odobrenja: HR02 3205489129.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist