Grad

SLIJEDI JAVNA NABAVA Na proljeće stiže lift u zgradu gradske uprave!

SLIJEDI JAVNA NABAVA Na proljeće stiže lift u zgradu gradske uprave!

Nakon što je na konferenciji za medije ove srijede povodom predstavljanja kampanje ‘Želiš li se mijenjati za mjesto?’ Mihovil Španja istaknuo kako mnoge zgrade poput onih javne uprave nemaju adekvatan pristup za osobe s invaliditetom u smislu lifta, ali i pohvalio napore gradske uprave koja je najavila ugradnju lifta u zgradu Grada Dubrovnika, gradonačelnik Franković istaknuo je kako javna nabava za ovaj projekt ide sljedećeg tjedna.

-Dobili smo suglasnost konzervatora i napravili projekt. Vjerujem da ćemo do kraja proljeća imati  lift u gradskoj upravi – rekao je Franković.

Podsjetimo, ugradnja lifta našla se kao tema među vijećničkim pitanjima na četvrtoj sjednici Gradskog vijeća kada je gradonačelnik Franković na pitanje DDS-ove Terezine Orlić o tome može li se lift uopće ugraditi u zgradu gradske uprave odgovorio kako je razgovarao s konzervatorima za koje se redovito isticalo kako, prema Frankovićevim riječima, ‘ne dozvoljavaju lift u zgradi gradske uprave’ te je saznao da ga do sada nije bilo moguće postaviti jer nitko za njega nikada nije konzervatore ni pitao.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist