Politika

Slavlje, torta i zadovoljstvo rezultatima s terena

Slavlje, torta i zadovoljstvo rezultatima s terena

Pobjedničko raspoloženje u dubrovačkom stožeru Kukuriku koalicije.

Mnogobrojni članovi i simpatizeri okupili su se u hotelu Lero i s radošću dočekali prve rezultate izlaznih anketa i Državnog izbornog povjerenstva.
 
Već iza 20 sati veliki pljesak pobrao je budući premijer Zoran Milanović kojeg su pozdravili u izravnom telefonskom razgovoru kojeg je vodio s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem.
 
Slavljenička torta okupila je čelnike na jugu te su je zajednički prerezali Olga Muratti, Vlahušić i jedina saborska zastupnica pobjedničke koalicije s krajnjeg juga Tatjana Šimac Bonačić.
 
Šimac Bonačić je istaknula zadovoljstvo što su građani prepoznali njihov plan kojim će voditi Hrvatsku u ovim teškim vremenima, ali i veliku odgovornost koja je pred njima. Potvrdila je kako će svoj rad nastaviti u Saboru.

– Nakon prvih rezultata izlaznih anketa mogu reći da smo jako zadovoljni. Bila sam pozvana u Zagreb, ali mjesto mi je tu. Očekivali smo pobjedu, ali treba pričekati veći broj obrađenih biračkih mjesta kako bismo konkretnije govorili o rezultatu. Rezultati naše izborne jedinice, koje dobivamo s područja Županije i Grada daju nam za pravo da izrazimo veliko zadovoljstvo. Očekivala sam direktan ulazak u Sabor, ali do sada sam radila kao zastupnica u oporbi, a sada ću biti dio vladajuće koalicije. To će sigurno biti drugačiji način rada, jer ću biti dio ljudi koji će doprinijeti oporavku Hrvatske, koja je u teškoj gospodarskoj, političkoj, moralnoj i društvenoj krizi – izjavila je Tatjna Šimac Bonačić.
 
Inače, u stožeru Kukuriku koalicije s nestrpljenjem se isčekuju sva nova javljanja rezultata s terena, pa se između ostalog raduju porastu glasova u općini Konavle gdje su osvojili 1284 glasa, što je poraz u odnosu na prijašnje izbore. Također s velikom pažnjom prate izvješće DIP-a jer smatraju vrlo bitnim hoće li konačan rezultat donijeti željenih 76 saborskim mandata čime bi mogli samostalno oformiti vlast u Hrvatskoj.  
 
 
 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist

U Petilovrijence tek pomalo pristižu članovi HDZ-a

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ (SDP) Idu nam na ruku rezultati izlaznih anketa. HDZ je u problemu

Dulist.hr