Natrag
19.4.2018 22:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

SLAVIMO MARTINJE Ne sjedajte za volan ‘pod gasom’!

11.11.2016 @ 16:37 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta ‘Martinja’ koji se tradicionalno slavi 11. studenog, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske najavili su pojačani nadzor tijekom ovog vikenda, odnosno od 11. do 14. studenog.

Cilj je, kažu, prevenirati prometne nesreće i njihove posljedice.

– Postupanje policije posebno će se usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, ali i na ostale prometne prekršaje kao što su nepropisna brzina, upravljanje vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, nepropisno pretjecanje i sl. Ovakve i slične preventivno-represivne aktivnosti policijski službenici nastaviti će i tijekom narednog perioda – javljaju iz PUDN.

Ističu da se u prvih deset mjeseci ove godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo 99 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 21 je teže, a 52 su lakše ozlijeđene.

-Koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo sve sudionike u prometu, osobito vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te da brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti – ističu iz PUDN.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana