Aktualno

Slavi se 20. obljetnica deblokade Dubrovnika

Slavi se 20. obljetnica deblokade Dubrovnika

Dvadeseta je obljetnica deblokade Dubrovnika, i oslobađanja Rijeke i Župe dubrovačke.

Stoga će današnji dan proteči u znaku ove obljetnice.  

Nakon polaganja vijenaca na mjestima pogibije branitelja Rijeke dubrovačke, i posebnog izdanja emisije Hrvatskog radija Radio Dubrovnik "Radio kavana", u 18 i 30 sati, ulicom Bartola Kašića u Mokošici, planiran je mimohod Glazbe Komolac i Mokošičkih mažuretki, te polaganje vijenaca u Mokošici kod spomen obilježja u ulici Bartola Kašića. U crkvi župe Svete Obitelji u 19 sati biti će održana Sveta misa zadušnica za poginule za Domovinu. 

U nedjelju, 27. svibnja u 19 sati u vrtu ljetnikovca Sorkočević u ACI marini Dubrovnik, organiziran je koncert gdje će nastupiti KUD Komolac, Glazba Komolac, KUD Sveti Juraj Osojnik, KUD Stjepan Radić, učenici Osnovne škole Mokošica i klapa Kaše. Pučka festa uz nastup grupe Cabria održat će se istoga dana u 20 i 30 sati.

Danas svoj Dan slavi i Općina Župa dubrovačka i obilježava 20. godišnjicu oslobođenja i 15. godišnjicu Općine te će se tom prigodom održati niz kulturnih, sportskih i humanitarnih aktivnosti. Uz polaganje  vijenaca na spomen-ploče poginulima na području Župe dubrovačke, i natjecanja u gađanju letećih meta na strjeljani Žarkovica, Svečana sjednica Općinskog vijeća zakazana je za 11 sati, a na njoj će se ovogodišnjim laureatima dodijeliti javna priznanja Općine.

Poslijepodnevni program započinje u 18:00 sati otvaranjem izložbe Društva umjetnika „Bruno Bulić“ u zgradi Blagajne u Mandaljeni, a u 18:30 sati položit će se vijenci poginulim braniteljima na Spomen-obilježju također u Mandaljeni. Sveta misa za poginule u Domovinskom ratu služit će se u crkvi sv. Marije Mandaljene, s početkom u 19  sati, nakon koje će uslijediti prigodni kulturno-umjetnički program te koncert klape „Iskon“.

Program proslave nastavlja se i u nedjelju, 27. svibnja. U 14 sati položit će se vijenci na grob pok. Luke Lukšića u Čibači, nakon čega će se na nogometnom igralištu u Čibači održati niz nogometnih nadmetanja pod nazivom „Dan nogometa“. Slijedi bridge turnir u Hotelu Astarea s početkom u 16 sati, a sve završava tradicionalnim Eko krosom od Mandaljene do Srebrenog, koji počinje u 17 sati u organizaciji udruge „Kurenat“, a prihod je  namijenjen u humanitarne svrhe.

U povodu proslave 20. obljetnice deblokade Dubrovnika, 2. bojna 163. brigada HV-a na Osojniku organizira  prigodnu svečanost uz bogat  kulturni program.  
 
 
 
 

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist