Natrag
26.3.2019 11:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

„Slatki“ festival

26.9.2011 @ 15:06 Dulist Zanimljivosti
4;4

Podijelite:

U organizaciji udruga „Dubrovačka naranča“ i Deša – Dubrovnik od 30. rujna do 2. listopada ispred crkve Sv. Vlaha održat će se peti po redu Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade.

Svečano otvaranje najavljeno je za subotu, 1. listopada, u 10 sati. Na festivalu će biti predstavljeni kvalitetni proizvodi tridesetak izlagača, malih proizvođača iz ruralnih krajeva Hrvatske, a sve će proizvode ocjenjivati stručni žiri s Prehrambeno – tehnološkog fakulteta u Osijeku i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, a uz pomoć prof. Josipa Žuvele, priznatog stručnjaka kulinarstva i viteza gastronomije.
Festival ima naglašenu kulturnu dimenziju, jer prožimlje tradiciju, običaje i izvorne proizvode pretvarajući ih u  jedinstveni gastrosuvenir.

Organiziran u suradnji s HGK – Županijskom komorom Dubrovnik, Gradom Dubrovnikom, Dubrovačko-neretvanskom županijom, HOK – Obrtničkom komorom Dubrovačko-neretvanske županije, uz potporu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske ovaj festival postao je tradicionalna manifestacija i značajan doprinos turističkoj ponudi u posezoni.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana