Natrag
26.4.2019 13:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

SLATKI FESTIVAL U GRADU Ma kakva Milka, džemovi su zakon!

1.10.2016 @ 13:30 Dulist dulist IN
35;35

Podijelite:

Deseti, tradicionalni Festival džema, pekmeza i marmelade otvoren je ovu subotu ispred Crkve svetog Vlaha, a ukoliko ste se zaželjeli slatkog, poviri možete još danas do 18 i sutra do 17 sati.

Organizirale su ga udruga DEŠA Dubrovnik i Dubrovačka naranča, a u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – županijskom komorom Dubrovnik.

Čak 28 izlagača pripremilo je svoje mirišljave gastro proizvode koje su mogli kušati domaći, ali i oduševljeni stranci, koji nisu znali hoće li prije fotografirati odlični KUD ‘Sveti Juraj’ s Osojnika ili probati, primjerice, med od čokolade ili pak džem od opuncije…

Osim slatkog dijela, svi zainteresirani mogli su se informirati o prvoj hrvatskoj etičnoj banci i to na DEŠINOM štandu.

Inače, ovaj ‘desetogodišnjak’ mjesto je izlaganja malih proizvođača, a ideja mu je prikazati svo bogatstvo i raznolikost kulturne baštine iz različitih krajeva i to ne samo proizvodima za kupiti, već i raznolikošću narodnih nošnji koje se nose na ovom festivalu.

Ogranizirano je u sklopu manifestacije i ocjenjivanje proizvoda u četiri kategorije (za najbolji pekmez, marmeladu, džem i extra džem) i po četiri kriterija: okusu, boji, mirisu i konzistenciji, a pobjednike ćemo znati kroz koji dan.

Pokrovitelji manifestacije i ove godine su Grad Dubrovnik, Dubrovačko – neretvanska županija, Turistička zajednica Grada Dubrovnika te kroz projekt SUSY Europska unija.

MNJ

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana