Sport

SKUPŠTINA VK JUG Klub potvrdio novo ime, izabrani i novi članovi uprave

Vaterpolski klub Jug od ovog ponedjeljka ima novo službeno ime. Na skupštini je odlučeno kako će se ovaj dubrovački vaterpolski klub od sada zvati VK Jug AO, tj. Adriatic osiguranje. Kako je pojasnio dopredsjednik VK Jug AO Željan Konsuo, nakon dugogodišnjeg ‘braka’ s Croatia osiguranjem, 15. rujna 2019. godine istekao im je ugovor.

-Suradnja nam je bila na obostrano zadovoljstvo. Posebno zahvaljujem predsjedniku uprave Mišu Glaviniću. Noseći ime CO osvojili smo mnoge titule. Nadam se da ćemo isto učiniti i s novim imenom koje će uskoro zacijelo biti prepoznatljivo i da će se svi brzo naviknuti na ovu promjenu – rekao je Konsuo.

Na skupštini je potvrđena uprava, a u njoj su se našla i tri nova imena. To su regionalni voditelj Adriatic osiguranja Srđan Benić, budući izvršni direktor Atlantske plovidbe Marko Domijan, član uprave Zračne luke Dubrovnik Ivan Maslać, a tu je i povratnik iz Jadranskih luksuznih hotela Vlado Lučić. Ostali članovi uprave su Saša Borojević, Tonči Daničić, Mato Franković, Srđan Gavranić, Maro Hajdarhodžić, Goran Hrnić, Vicenco Jerković, Hrvoje Jerković, Marin Kaštelančić, Miho Katičić, George Lonza, Srđan Margaretić, Luko Musladin, Davorko Obuljen, Viktor Siništaj, Edo Taslaman, Stjepan Vojnić dok su dopredsjednici Pero Kulaš, Lukša Jakobušić i Željan Konsuo te predsjednik Tomislav Dumančić.

Po pitanju financija kluba Konsuo je istaknuo kako su prihodi kluba u 2017. bili 8,27 milijuna kuna, a 2018. 8,1 milijun što je neznatan pad. Rashodi su cijelo vrijeme, naglasio je Konsuo, održavani na razini prihoda.

Okupljenima se obratio član uprave VK Jug AO gradonačelnik Mato Franković istaknuvši kako nikada nije dovoljno isticati koliko je bitna uloga Juga i koliko je sport važan u promociji cijele zemlje.

-Ne treba stoga niti raspravljati ulažemo li dovoljno u sport jer je uvijek zapravo premalo. Rezultat je uvijek puno veći od onoga što mi ulažemo u naš sport. Velika boljka Grada je sportska infrastruktura, ali započeli smo jedan veliki investicijski ciklus ulaganja, ali teško je uhvatiti korak sa svim sportskim potrebama. Više od 30 godina nije se ulagalo u sport. Na nama je da ulažemo i idemo korak po korak – naglasio je gradonačelnik Franković podsjetivši na sve dosadašnje investicije Grada koje su pokrenute po pitanju sportske infrastrukture poput prvog muzeja vaterpola u svijetu.

Predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović naglasio je kako u posljednjih nekoliko godina proračun saveza raste, a ponajviše zbog uspjeha Juga.

-U tekućoj godini imali smo pozitivne rebalanse, a najavljen je još jedan. Sve to prate i rezultati, a upravo nam je nedostajala ta karika investicija u sportsku infrastrukturu – rekao je Kapović.

Sportski direktor kluba Ognjen Kržić istaknuo je uspjehe Juga u protekle dvije sezone. Tako je podsjetio da su Jugaši postali prvacima Hrvatske i pobjednici Kupa Hrvatske u sezoni 2017/18, kao i pobjednici Regionalne lige u kojoj su prošle sezone osvojili drugo mjesto.

Predsjednik VK Jug AO Tomislav Dumančić ‘odradio’ je prve dvije godine mandata na čelu kluba, a na skupštini je istaknuo kako se nada da će Jug s novim imenom postići još bolje uspjehe.

Pročitajte još

Obitelj Hajdari čeka vas na Stradunu s ukusnim sladoledom

Dulist

Nikši Burumu drugi mandat na čelu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija